Revenire spectaculoasă pentru Victor Ponta în PSD? Anunțul făcut de Vasile Dâncu

Revenire spectaculoasă pentru Victor Ponta în PSD? Anunțul făcut de Vasile Dâncu
| Foto: ro.sputnik.md

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu susține că social democrații își doresc înființarea unei „platforme" de stânga care să reunească în jurul său formațiunile din această zonă politică.

Senatorul de Cluj afirmă că „foarte mulți" dintre cei care au plecat din PSD către Pro România revin acum în partid, subliniind că și PSD și Pro România au pierdut de pe urma faptului că cele două formațiuni nu s-au aliat la alegerile de anul trecut.

„Ne va crește și procentul nostru pe măsura ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Național va avea oameni care nu sunt membri de partid: experți din societatea civilă, simpatizanți de stânga, deci vom avea chiar funcții pentru acești oameni. (...) În opoziție îți vin oameni serioși, în opoziție poți doar să modernizezi în partid", a declarat Vasile Dâncu, in emisiunea Insider Politic difuzata de Prima Tv, potrivit ziare.com.

Liderul social-democrat anunță intenția realizării de alianțe și a unei "platforme destul de permisive" de stânga, în care fiecare formațiune să își păstreze identitatea, în care PSD să fie "un dirijor al stângii și "partidul fundamental", însă fără a proceda cum s-a procedat în trecut, când partide mari au absorbit formațiuni politice mici.

„Cultivăm și vom cultiva, cu siguranță, o altă filosofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România, este o aroganță prea mare să spui că tu ești singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc și vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiștii peste tot vin în această zonă. Am avut și vom avea apropieri de ecologiști, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga. (...)", a precizat fostul ministru al Informațiilor Publice.

Vasile Dincu afirmă că foarte mulți dintre cei care au plecat din PSD către Pro România se întorc acum în PSD și afirmă că vede in Pro România "unul dintre principalii parteneri" ai PSD în viitor.

„Să vedem ce formă va gasi Victor Ponta pentru a ține partidul în picioare pentru că este greu să ții un partid când nu ești partid parlamentar. (...) Mie îmi pare rau că nu am reușit să facem la ultimele alegeri generale, nu am reușit să facem o alianță cu Victor Ponta și ceea ce s-a întâmplat la București ne-a făcut să pierdem alegerile la București. El știe foarte bine că noi am vrut să facem acest lucru", a afirmat Dâncu în acest context.

Întrebat daca Gabriela Firea ar fi castigat al doilea mandat la Primaria generala a Capitalei daca PSD si Pro Romania ar fi reusit o alianta la alegerile locale, liderul social-democrat a raspuns: "Cu siguranta".

„Așa, s-a întâmplat un lucru care ne-a dezavantajat pe amândoi. Cel mai mult a pierdut Victor Ponta din faptul că nu a făcut alianță, pentru că dacă făceam alianță, el avea un partid parlamentar și un viitor pentru partidul lui, acum viitorul este incert. Noi, de asemenea, am pierdut câteva procente, procente care ne-ar fi ajutat și să facem un scor mai mare la alegerile generale, și să câștigam Bucureștiul, ceea ce este simbolic pentru orice partid, ramane deschisă orice discuție cu orice partener pe care îl avem în politică", a explicat Dâncu.

Comenteaza