Restricții dure în România? Rareș Bogdan: „La nivelul Europei suntem în top 5 ca măsuri luate și în top 3 ca număr de persoane vaccinate”

Restricții dure în România? Rareș Bogdan: „La nivelul Europei suntem în top 5 ca măsuri luate și în top 3 ca număr de persoane vaccinate”

Europarlamentarul Rareș Bogdan face apel la cetățeni să se informeze înainte să facă acuze referitoare la restricțiile din România, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

După ce Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roșu sau municipiul Timișoara în carantină, într-o postare pe rețelele de socializare, eurodeputatul Rareș Bogdan susține că România este printre cele mai relaxate țări din punct de vedere al măsurilor luate, și că sunt orașe importante din Europa în care restricțiile de circulație intră în vigoare de la ora 18:00.

„Vă rog să nu mai acuzați fără să vă informați. România este printre cele mai relaxate țări din punctul de vedere al măsurilor luate împotriva răspândirii Covid19. Da, Da, exact așa este. La nivelul Europei suntem în top 5 ca măsuri luate și în top 3 ca număr de persoane vaccinate.

Sunt țări europene importante care nu au ajuns încă la 100.000 de vaccinuri administrate, iar noi am sărit de 1.100.000! La Bruxelles, Paris, Viena, Amsterdam, Milano, Madrid, Londra, Barcelona, Roma și în multe alte orașe și capitale europene sunt închise restaurantele, cafenelele, Bistro-urile și au ajuns sa se închidă inclusiv restaurantele hotelurilor.

Sunt restricții de circulație în multe orașe europene importante începând cu ora 18.00! Nu spun toate acestea decât pentru a arată că măsurile luate la nivel european sunt mult mai restrictive decât in Romania, de cele mai multe ori. Vă rog nu mai acuzați dacă nu va informați. Inclusiv situația cu deschiderea/închiderea școlilor a fost o măsura condiționată strict de gradul de infectare.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!Nimeni, NICIODATĂ nu și-ar fi dorit sa țină copiii departe de sălile de cursuri, vă rog să mă credeți. Toată lumea e conștientă că școala făcută în sala de clasă este mult superioară calitativ celei online. De asemenea, vă asigur că nimeni nu iubește îngrădirea libertății de circulație și nu dorește în general suspendarea vreunei libertăți individuale. Nimeni!

Și încă ceva, niciun guvern, putere, om politic, manager, NU câștigă nimic din îngrădirea libertăților. Nimeni nu își dorește așa ceva in Europa! Din păcate însă, s-a constatat că cea mai bună formulă de luptă împotriva acestui teribil virus este și rămâne distanțarea socială, că ne place sau nu. Și asta o spune un om care iubește oamenii, dialogul direct, iubește viața, dar care vede prin prisma meseriei actuale cum arată Europa în mod direct, în vremuri de Covid. Să sperăm în vremuri mai bune......Bucurii și sănătate tuturor”, a scris prim-vicepreședintele PNL, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza