Repetiția obsesivă a lui George Simion în discursul de la moțiune, explicată de CTP: "Contează la oameni cu discernământ redus"
- Scris de Ziua de Cluj
- azi, 07:56
- Politica
- Ascultă știrea

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentant luni discursul pe care George Simion l-a rostit în Parlament, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură la adresa guvernului Bolojan, și în care liderul AUR a repetat de zeci de ori sintagma „cinci vicepremieri”.
Întregul discurs de luni al lui George Simion rostit în Parlament s-a axat pe repetarea frecventă a numărului de adjuncți pe care îi are Ilie Bolojan, număr pus în contrast cu măsurile de austeritate adoptate de Guvern. Cristian Tudor Popescu a explicat care e principiul repetiției, a transmis hotnews.ro.
„Repetiția contează la oameni cu discernământ redus, slabi de minte, și sunt mulți în România, ca și în alte popoare, sunt un număr considerabil de cetățeni slabi de minte. Nu sunt eu antiromân și nepatriot dacă spun lucrul ăsta”, a punctat gazetarul Cristian Tudor Popescu, în cadrul unei emisiuni de la B1tv, într-o intervenție prin telefon.
„Iar domnul Simion țintește acest electorat cu aceste repetiții nefârșite, care par ridicole. Asupra acestor persoane pe care le vizează domnul Simion (repetițiile) au efect. Efectul este: «da, domnule, 5 vicepremieri, cât o costa chestia asta și ei ne iau nouă banii din salariu». Ca și cum în asta constă, că dacă nu ar mai fi cinci și ar fi unul s-ar rezolva problema”.
Deocamdată, pentru mine (George Simion) este reprezentantul atentatului la limba română, care nu este pedepsit în țară noastră, nu există legi pentru a pedepsi așa ceva. Există însă acest obicei al politicienilor, nu numai al acestui Simion, l-a preluat de la alții – mulți, din toate partidele. Pluralul cuvântului schelet. «Scheleți». «Are scheleți în dulap».
De-a lungul timpului, mi-l amintesc pe Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, care rostea acest cuvânt foarte des, precum și alții. Pluralul cuvântului schelet este schelete şi nu «scheleți». Poate că reuşesc în felul acesta să combat atentatul la limba română. E doar unul. Sunt cu zecile pe care le văd în fiecare zi, pe toate mediile de informare.”