REFERENDUM: Peste 2 milioane de români au votat "Da" la ambele întrebări

REFERENDUM: Peste 2 milioane de români au votat "Da" la ambele întrebări

La referendumul pentru Justiţie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central, până luni, la ora 14,27, un număr de 2.702.719 persoane au votat "Da" la întrebarea nr. 1 şi un număr de 2.642.172 au spus "Da" la întrebarea nr. 2.

Potrivit lui Marian Muhuleţ, la referendumul pe teme de justiţie, din 3.337.329 voturi centralizate, 2.702.719 au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, rezultând un procent de 80,9%. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, din cele 3.256.241 voturi centralizate 2.642.172 au fost favorabile, rezultând un procent de 81,1%.

La referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" cu privire la întrebările:

  •  1. ''Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?''
  • 2. ''Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?''

Potrivit legii, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Comenteaza