Video Rareș Bogdan, semnal de alarmă în Parlamentul European: „Fără România în Schengen, Uniunea are o fisură”

Rareș Bogdan, semnal de alarmă în Parlamentul European: „Fără România în Schengen, Uniunea are o fisură”

Europarlamentarul liberal atrage atenția liderilor din UE cu privire la consecințele faptului că România nu e încă primită în spațiul Schengen, cu toate că țara noastră a îndeplinit toate cerințele.

Discursul prim-vicepreșdintelui PNL a avut loc, miercuri, în fața Primului Ministru al Luxemburgului, Xavier Bettel, in Plenul Parlamentului European din marele hemiciclu din Strasbourg. Potrivit lui Rareș Bogdan, românii se confruntă cu euroscepticism după ce țării noastre i-a fost refuzată aderarea la spațiul Schengen.

Luxemburg este statul cel mai eurooptimist din UE, iar România este, acum, dupa decizia nedreaptă din decembrie pe extinderea SCHENGEN, cel mai europesimist, după ce, timp de 15 ani, a fost în top 5 cele mai optimiste tări proeuropene. Nimeni nu poate anticipa decât o stare de îngrijorare care crește la Bucuresti.

Românii au fost loviți cumplit de eurosistem prin neacceptarea lor în Spațiul Schengen, asta după ce au fost tratați ca popor european de mâna a doua prin subvențiile MULT MAI MICI pentru fermieri. Sunt doar două exemple, dar lista e lungă.

Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate. În fotbal, acestea se numesc blaturi. Când se vor termina aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor? Cine decide peste capetele lor, în numele lor, că legislația europeană Schengen trebuie ignorată cu brio? Dacă în loc de România ar fi fost Germania, sau Franța, sau Olanda sau Austria, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile?

Ei bine, România nu este o țară de mâna a doua, și face față cu brio în criza geostrategică declanșată de Putin la granița sa. Refugiații ucraineni au găsit ajutor în România, și asta înainte ca Uniunea să deblocheze bani pentru ei. România este principalul sprijin al Republicii Moldova pentru a rezista șantajului Moscovei si vom fi in continuare.

Dacă nu ieșim din era ipocriziei, dacă nu ne întoarcem cu fața către problemele reale ale cetățenilor europeni, dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul „divide et impera”, ne va costa scump. Și nu vom mai putea decât să constatăm că Uniunea Europeana este slăbită in primul rand din interior prin indecizia unora și decizia ticăloasă a altora.

Instituțiile reprezentative ale Uniunii Europene trebuie să-i trateze pe cetățeni în mod egal. Acum nu o fac! Aud discursuri despre o politică comună în privința frontierelor si despre garduri. Despre ce politică comună vorbim? Există garduri chiar acum în interiorul UE de care transportatorii români nu pot trece decât după cozi kilometrice granițele Schengen!

Domnul premier Xavier Bettel a spus ca Uniunea Europeană este puternică doar dacă este unită. Sunt de acord. Dar fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena vaporului ia apă, exact carena vaporului pe care a fost semnat Acordul Schengen, chiar pe râul Mosel in Luxemburg, domnule Prim-ministru, Bettel”, a transmis Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza