Rareș Bogdan: „Nu ne iubim cu PSD, dar nici n-o să rupem guvernarea mâine-poimâine”

Rareș Bogdan: „Nu ne iubim cu PSD, dar nici n-o să rupem guvernarea mâine-poimâine”

Europarlamentarul susține că ultimul scandal între PNL și PSD a pornit de la decizia liberalilor de a candida singuri la cele patru rânduri de alegeri de anul viitor.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro, că PNL nu se iubește cu PSD, dar liberalii nu rup coaliția de guvernare "mâine-poimâine", iar Partidul Național Liberal își dorește să aibă aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, susținut de toată dreapta.

Domnul Ciolacu este un partener temporar la guvernare. Nu ne iubim cu PSD, eu cu domnul Ciolacu nici atât. Scandalul a pornit - erau lucruri adunate- dar a pornit de la faptul că după decizia noastră "prin noi înșine", când, practic PNL a decis în sfârșit sau într-un sfârșit să se desprindă de pulpana, de influența social-democrată și să meargă singur în alegeri, în toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, a apărut o nervozitate la social-democrați.

Acolo s-a tensionat relația mea cu Marcel Ciolacu și parțial cu Marcel Boloș, pentru că am încercat să le explic- și mă bucur că în cele din urmă au înțeles argumentele: scădere a plafonului (cifrei de afaceri pentru încadrarea la impozitul pe venitul microîntreprinderii) de la 500.000 la 100.000 sau 60.000 de euro este devastatoare, că acel prag de 30% de profitabilitate introdus, care era în documentul inițial în ordonanța inițială, era de asemenea o chestiune care apăsa foarte mult pe întreprinzător.

Gândiți-vă că proiecția de creștere a pensiilor în 5 ani de zile, pe legea votată săptămâna aceasta, este de 163 de miliarde de lei. 163 de miliarde de lei înseamnă nu mai puțin de 33 de miliarde de euro. Deci 33 de miliarde de euro pe care trebuie să-i scoatem de undeva, pentru că noi ne putem gândi doar la impactul din 2024 și după noi potopul”, a afirmat Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza