Rareș Bogdan, mesaj de Ziua NATO: „Dacă țara noastră n-ar fi membră, mulți români ar sta cu bagajele făcute”

Rareș Bogdan, mesaj de Ziua NATO: „Dacă țara noastră n-ar fi membră, mulți români ar sta cu bagajele făcute”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

S-au împlinit 20 de ani de când România a devenit membră NATO și 75 de ani de la înființarea Alianţei Tratatului Atlanticului de Nord.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis un mesaj cu ocazia acestor borne importante. Liberalul susține că, în concertul strategic defensiv al Alianței Nord-Atlantice, România este cel mai important actor.

Ziua NATO. 20 de ani de când am aderat, 75 de la înființare. Dacă țara noastră n-ar fi membră, mulți români ar sta cu bagajele făcute. În ciuda evidenței că suntem în siguranță, ca stat, tocmai deoarece pe noi scrie NATO, mai sunt români (tot mai puțini, din fericire) care întreabă cu ce ne încălzește asta, cum ne plătește facturile.

Oameni buni, dacă n-am mai exista, n-am mai avea de plătit, nu? …Aud niște comentarii: dar cine ne amenință? Ei bine, Ucraina nu e în NATO. Nici Republica Moldova. “Vocea patriotului naționale” se înserează din nou: nu exagera, Bogdane, rușii n-au treabă cu noi, ei revendică ceea ce cred că le aparține! Hai, pe bune?

Păi până de curând, să zicem că le aparținea Europa, căci o alimentau cu energie - ce eroare strategică să nu ții cont de avertismentele făcute de americani acum vreo 50 de ani! Iar până prin 1989, le aparținea o mare bucată din acest continent. Și nu doar ideologic. Eram niște ferme, niște vaci de muls, o piață de cumetrie făcută cu tancurile. Acele tancuri care acum terorizează o națiune și amenință alta. Iar Republica Moldova ne este parte din trup.

Ce nu se înțelege? Dacă România n-ar fi în NATO, îndrăznesc să spun că Moldova ar fi fost în situația Ucrainei. De aceea, negocierile de aderare Moldova - Uniunea Europeană au o importanță istorică. Ele trebuie scurtate cât de mult se poate, românii de peste Prut trebuie apărați, iar întărirea flancului estic al NATO este cea mai bună decizie.

În concertul strategic defensiv al Alianței Nord-Atlantice, România este cel mai important actor. Țara noastră a avertizat Europa nu o dată că rușii nu sunt parteneri credibili. Mai ales studiind mișcările lui Putin. Noi știam, istoria ne-a livrat certitudini pe care Vestul UE nu le-a trăit pe propria piele. Dar bine că s-a trezit! Doamne ajută!”, a transmis Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, mesaj de Ziua NATO: „Dacă țara noastră n-ar fi membră, mulți români ar sta cu bagajele făcute”

Comenteaza