Rareș Bogdan, mesaj de 1 Decembrie: „Vom reuși! România se reinventează!”

Rareș Bogdan, mesaj de 1 Decembrie: „Vom reuși! România se reinventează!”

Europarlamentarul liberal a ținut să transmită un mesaj tuturor românilor, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, în România vor sosi zeci de miliarde de euro care vor schimba infrastructura esențială și vor reduce decalajul dintre țara noastră și vestul Europei.

La mulți ani, România dragă! Mulți ani cu sănătate, neam românesc!

Cine suntem noi, românii, știm. Știm câte lupte am pierdut, dar și câte-am câștigat, și mai ales, ce sacrificii am făcut pentru a ne întregi inima. După un secol și ceva în care am traversat cu drame inimaginabile câteva dictaturi, am visat la democrație în plin totalitarism și am rezistat eroic în fața războiului dus de comunism împotriva demnității și conștiinței individuale, mergem mai departe.

Tranziția către o economie de piață, concurențială, a fost grea și ne-a costat teribil, am fost ca un copil căruia i-au fost amputate picioarele și a trebuit să-și forțeze organismul să crească altele. Dar au crescut! Ne-au pârâit încheieturile, ne-au explodat sentimentele, dar am rezistat. Și pentru prima oară, după mulți, prea mulți ani, ne-am găsit drumul. Lângă noi e un război care a generat o criză energetică și scumpiri fără precedent, dar mergem mai departe. Ne rugăm la Dumnezeu pentru o iarnă blândă și mergem mai departe!

Suntem în Uniunea Europeană (ce s-ar fi ales de noi acum dacă nu eram?), suntem în NATO (ce s-ar fi ales de noi acum dacă nu eram?) și nimeni și nimic nu mai poate bloca drumul nostru. Multe zeci de miliarde de euro vin în România pentru proiecte menite să construiască infrastructurile esențiale (transport, educație, sănătate, apărare, digitalizare, energie), pentru a reduce semnificativ decalajul între țara noastră și vestul Europei. Vom reuși! Să fim uniți, să ne ajutăm unii pe alții, să ne cinstim părinții, să ne bucurăm de copiii noștri și să avem încredere! România se reinventează!

Mă gândesc de câteva zile la două ziceri eminesciene: „Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război!” și „La trecutu-ți mare, mare viitor!”. La mulți ani, dragi români! Nu uitați să iubiți România în fiecare zi”, a transmis Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza