Video Foto Rareș Bogdan, la Cluj: "Am avut bucuria să retrăiesc momentele când am devenit student"

Rareș Bogdan, la Cluj: "Am avut bucuria să retrăiesc momentele când am devenit student"
| Foto: Diana Cîmpean

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a luat parte alături de președintele Klaus Iohannis la ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020, de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).

“Vizita președintelui la Cluj înseamnă un lucru extraordinar și este modul domniei sale de a respecta cel mai important centru universitar din România și unul dintre cele mai importante din Europa. Am avut nostalgie când am văzut atât de mulți studenți pe străzile Clujului, am avut bucuria să retrăiesc momentele când am devenit student, în 1994.

Faptul că președintele a fost primit cu atâta căldură este o recunoaștere a proiectului domniei sale, „România educată”. Este omul care știe că o țară nu poate să renască decât prin educația pe care o primesc tinerii. Președintele este foarte încântat de Cluj, de modul în care a fost primit. 100 de ani de învățământ universitar românesc la Cluj înseamnă foarte mult, nu doar pentru Cluj, Transilvania și România, înseamnă mult pentru Europa.

Domnia sa a a ținut să deschidă anul universitar aici, la UBB, și să fie prezent alături de studenți, în stradă, o chestiune care a plăcut cu siguranță și clujenilor. Domnia sa s-a simțit extraordinar și și-a amintit de anii studenției, întrebând de multe locuri, dintre care unele au dispărut, dar altele sunt încă aici”, a declarat Rareș Bogdan.

Şeful statului a ajuns la UBB însoţit de primarul Emil Boc. A fost întâmpinat de rectorul Ioan Aurel Pop, de preşedintele Senatului UBB, Ioan Chirilă, favorit să preia conducerea universităţii în 2020, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. (VEZI DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI, AICI!)

Președintele a vizitat Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture al UMF, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Prin vizitarea acestui centru de cercetare medicală, considerat drept pol de competență științifică și tehnologică la standarde europene, Președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de susținere a cercetării științifice medicale, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, precum și un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale, de noi programe educaționale și parteneriate academice.

Totodată, cu prilejul aniversării a 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca, Iohannis a decorat cele șase universități de stat din Cluj, care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului și care reprezintă un pilon important în conservarea și promovarea valorilor și a culturii naționale.

În cadrul ceremoniei programate la Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă și Design și Academia de Muzică Gheorghe Dima au fost decorate de către președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

Comenteaza