Rareș Bogdan l-a făcut praf pe Viktor Orban: „Unealtă a lui Putin” / „Miza lui este dinamitarea Guvernului Ciucă”

Rareș Bogdan l-a făcut praf pe Viktor Orban: „Unealtă a lui Putin” / „Miza lui este dinamitarea Guvernului Ciucă”

Europarlamentarul liberal s-a alăturat politicienilor europeni și români care au taxat declarațiile făcute de premierul Ungariei Viktor Orban la Băile Tușnad.

Prim-vicepreședintele PNL l-a criticat dur pe premierul maghiar pe care l-a numit „agitator cu pretenții de analist erudit” sau „preș în fața lui Putin”.

„Miza lui Viktor Orban, unealtă a lui Putin, este dinamitarea Guvernului Ciucă. Să o luăm sistematic. Dacă facem un pas în spate, să privim contextul, ne punem o întrebare: cine are interesul să destabilizeze România pe considerente interetnice? Ceea ce ne aduce la întrebarea următoare: e justificat să-l suspectăm pe Viktor Orban că încearcă să-i facă un serviciu lui Putin?

N-am nicio îndoială că premierul Ungariei este unealta acestui ins profund tulburat. Kremlinului nu-i convine faptul că la București se află la decizie o coaliție sprijinită de o majoritate solidă, un guvern condus de un om onest, vertical, cu o orientare euro-atlantică, deci ar face orice să îl dinamiteze. Aceasta este miza, dinamitarea lui Nicolae Ciucă!

Am fost martorii unei tentative de destabilizare a României cu ajutorul unui instrument (un levier de gumă) care apelează de obicei, nu cu titlu de excepție, la simboluri sensibile. Este cunoscut faptul că Viktor Orban înnebunește când aude de Trianon și nu pierde nicio ocazie să agite spiritele. E doar un agitator cu pretenții de analist erudit. Era, deci, cel mai nimerit să bage bățul prin gard.

A învățat pe de rost foaia de parcurs a Moscovei în materie de mesaj transmis în Transilvania și o recită de câte ori apasă Putin pe buton. Are, deci, o alură bătătorită, cu două, trei chei de mesaj: Trianon și Bruxelles, plus tușele sale de antisemitism. Dacă ar avea timp, i-aș trimite niște cărți de istorie, nu din alea pe care le finanțează el, ci unele care conțin istoria reală, nefardată de slugile sale și ale Moscovei.

În plus, Viktor Orban își dorește tare mult să nu i se vadă juliturile de la genunchii în care stă în fața Bruxelles-ului, paralizat de teama că pierde bani europeni din cauza derapajelor sale anti-democratice. După ungurii care protestează împotriva creșterii taxelor și a inflației record, nici agricultorii nu sunt fericiți. Orbán se teme, deci sub spectrul sumbru pentru el că nu va putea minți Bruxelles-ul la nesfârșit, este preș în fața lui Putin.

…Încă ceva: aștept o poziție clară a UDMR despre afirmațiile scandaloase ale premierului Ungariei”, a afirmat Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Amintim, premierul maghiar a afirmat, la tabăra de vară de la Băile Tușnad, că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei au eșuat. Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul.

Totodată, premierul Ungariei a criticat amestecarea raselor europene şi non-europene. „Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a spus Orbán, declarație care a stârnit imediat un val de indignare şi critici venite din partea partidelor de opoziţie şi a politicienilor europeni.

Și primarul Clujului Emil Boc a avut o reacție, la ZIUA LIVE, prin care a criticat declarațiile făcute de Viktor Orban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza