Rareș Bogdan exclude categoric un guvern minoritar sau o alianță cu PSD: „Mergem alături de USR-PLUS și UDMR”

Rareș Bogdan exclude categoric un guvern minoritar sau o alianță cu PSD: „Mergem alături de USR-PLUS și UDMR”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, exclude categoric un guvern minoritar, dar şi o eventuală alianţă cu PSD, în contextul demiterii lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății, de către premierul Cîțu.

Europarlamentarul a declarat, miercuri după-amiază, că este nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate, de „anularea tuturor orgoliilor şi de a înţelege că PNL este un partid responsabil”. „În ultimele săptămâni unii au uitat sau nu au privit cu atenţie ce înseamnă poziţia de premier cu drepturi depline”, a afirmat Rareş Bogdan. Potrivit acestuia, premierul Florin Cîţu se bucură de sprijinul PNL în continuare în toate deciziile pe care le ia.

„Nu poate fi contestat şi nu i se poate pune la îndoială puterea. (...) Nu se poate să vină un ministru care să înceapă o conferinţă de presă în acelaşi timp cu premierul. O decizie precum cea legată de schimbarea regulilor de carantinare nu o poate afla un premier din Monitorul Oficial”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Rareş Bogdan, la şedinţa de luni a coaliţiei atât Dan Barna, cât şi Anca Dragu şi Ionuţ Moşteanu au fost informaţi cu privire la „anumite nemulţumiri” pe care premierul Florin Cîţu şi PNL le au în legătură cu Andreea Moldovan şi Vlad Voiculescu.

„Barna a spus că îl susţine în totalitate pe Voiculescu şi intenţia este de a nu-l retrage. Din păcate după acest moment a venit această chestiune de aseară care l-a pus pe premierul Cîţu într-o situaţie complet anormală. Sunt convins că maturitatea şi echilibrul vor prima”, a adăugat eurodeputatul.

Întrebat dacă există posibilitatea unui guvern minoritar, Rareş Bogdan a răspuns: „Exclus. Exlusă şi o alianţă cu PSD. Mergem alături de USR PLUS şi UDMR”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri dimineaţă de către premierul Florin Cîţu. Totodată, prim-ministrul a demis-o şi pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Copreședintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, a anunțat că, după această întâmplare, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței.

Poza noua 07.08.2018

loading...
Comenteaza