Rareș Bogdan e sigur: „Aş paria cu mult mai multă încredere pe intrarea României în Schengen decât pe orice meci de fotbal de la Mondiale”

Rareș Bogdan e sigur: „Aş paria cu mult mai multă încredere pe intrarea României în Schengen decât pe orice meci de fotbal de la Mondiale”

Europarlamentarul liberal este din ce în ce mai convins că România va intra în spațiul Schengen, mai ales după anunțul Comisiei Europene referitor la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru țara noastră.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, șansele României pentru aderarea la spațiul Schengen sunt în acest moment mai mari ca oricând.

„După cum aţi văzut, alarma cu Suedia a fost una care a fost doar o alarmă. Suedia susţine prezenţa României în Spaţiul Schengen. De asemenea, Lucak Mandl şi Othmar Karas, ambii membri ai aceluiaşi partid Oeste, membri PPE, lideri ai europarlamentarilor din Austria, îl critică pe ministrul lor de Interne şi trebuie ştiut că ministrul de Interne austriac are alegeri în 23 ianuarie, în Austria Inferioară, acolo unde partidul său se află pe locul 3 pentru prima dată în ultimii 60 de ani.

Deci a fost o declaraţie politică. Sunt convins că Lucian Bode şi toţi colegii mei, de la Bogdan Aurescu la preşedintele Iohannis şi la premierul Ciucă, împreună cu noi, vom reuşi să-i convingem atât pe cei din Austria, cât şi pei cei din Olanda că România este pregătită”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.
 
Întrebat dacă pariază pe vot pentru intrarea României în Schengen la începutul lui decembrie, eurodeputatul a răspuns:

„Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României şi intrarea în Spaţiul Schengen decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea, unde nu aş avea încredere. (…) Nu există certitudinea sută la sută, dar şansele României de a accede în Spaţiul Schengen sunt mai mari decât oricând, mai ales după ce astăzi (marți - n.red.) Comisia a anunţat ridicarea MCV pentru România”, a afirmat Bogdan.

Comisia Europeană a cerut ridicarea MCV pentru România, într-un raport discutat, marți, în Colegiul Comisarilor. Conform Raportului, România a făcut progrese în privința reformelor în Justiție și cele trei legi adoptate recent de Parlament asigură independența sistemului judiciar.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza