Rareș Bogdan, după votul pentru Schengen: „Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte”

Rareș Bogdan, după votul pentru Schengen: „Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte”

Europarlamentarul PNL afirmă că 85 la sută dintre membrii Parlamentului European s-au pronunţat pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, prin votul de marţi. 

Liberalul a afirmat că voturile olandezilor au arătat astfel: 15 pentru, 4 împotrivă, 6 abţineri, iar asta reprezintă un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte.

”547 de voturi pentru, 49 împotrivă, 43 de abţineri. Drum deschis României in Shengen! Vot covârşitor pentru accesul României în Spaţiul Schengen! Au votat împotrivă cei din extrema dreaptă. Voturile olandezilor arată astfel: 15 pentru, 4 împotrivă, 6 abţineri. Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte”, a subliniat Rareș Bogdan, pe Facebook.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Parlamentul European a votat, marţi, rezoluţia prin care se cere aderarea României la Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 abţineri.

Premierul Regatului Ţărilor de Jos Mark Rutte a afirmat, săptămâna trecută, în timpul unei vizite pe care a făcut-o la Cincu, judeţul Braşov, că ”Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”. El a admis că România a făcut ”foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani” în privinţa aderării la Schengen.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că este optimist cu privire la acest lucru, însă nu doreşte să facă ”o afirmaţie exagerat de optimistă asupra duratei”.

Comenteaza