Rareș Bogdan, după anunțul Austriei pe tema Schengen: „Deocamdată să nu scoatem sticlele de șampanie și să începem hora”

Rareș Bogdan, după anunțul Austriei pe tema Schengen: „Deocamdată să nu scoatem sticlele de șampanie și să începem hora”

Europarlamentarul liberal susține că trebuie să fim rezervați în ceea ce privește decizia Austriei de a ridica granițele aeriene pentru România, pentru că negocierile continuă, astfel încât Viena să ia aceeași hotărâre și în privința granițelor terestre, care este la fel de importantă din perspectivă economică.

Prim-vicepreședintele PNL a spus, la DIGI 24, că nu "putem scoate sticlele de șampanie și să începem hora", pentru că în acest punct trebuie să se stabilească cum va fi luată decizia și care va fi calendarul de accedere în spațiul Schengen.

Din vară, dialogurile dintre ministrul de Interne, ministerul Afacerilor Externe, Președinția României și puterea de la Viena s-au intensificat și am ajuns la discuții și la negocieri peste negocieri. Gerhard Karner a dat o declarație, iar la nivelul ministerului Afacerilor Interne din Austria există poziția flexibilizată, în așa fel încât să accepte extinderea spațiului Schengen pentru zona aeroportuară, urmând ca-n partea a doua să se discute și de partea de terestru și feroviar, lucru care ne interesează foarte mult, datorită schimburilor economice.

Pentru cetățeanul european, la fel ca orice alt cetățean, e importantă și prima parte. Negocierile continuă.  Cătălin Predoiu va fi marți în Slovenia, va conduce negocierile, au fost ore, zile, săptămâni întregi de discuții la toate nivelele statului român - președinție, MAI, MAE, eurodeputați. Asta nu înseamnă că în momentul ăsta lucrurile sunt stabilite și că putem scoate sticlele de șampanie și să începem hora. Nu trebuie să sfârâie nici mititeii”, a declarat Rareș Bogdan. Mai multe detalii AICI.

Poza noua 07.08.2018

Amintim, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă seară, că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. 

Comenteaza