Rareș Bogdan: De ce Cîțu nu a participat la vizita oficialilor români în Ucraina

Rareș Bogdan: De ce Cîțu nu a participat la vizita oficialilor români în Ucraina

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a explicat, marți seară, de ce președintele Senatului, Florin Cîțu, nu a fost prezent alături de premierul Nicolae Ciucă, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu la Kiev.

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat marți o vizită oficială în Ucraina. Ei au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a spus că Florin Cîțu va merge miercuri în Ucraina, conform programului său inițial și că „nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar și două zile consecutiv”.

„Domnul președinte al Senatului, Florin Cîțu, fost președinte al PNL, avea deja o vizită programată și organizată. Ucraina este în plin război. Nu poți modifica și interveni în aceste evenimente odată planificate. (...) Domnul Florin Cîțu va fi prezent mâine (miercuri – n.red.) la Kiev. Vizita domniei sale va avea loc, sunt convins, la toate standardele anunțate înainte. (...)

Oricât de mulți oficiali români de înalt nivel vor fi prezenți la Kiev, nu poate fi decât o dovadă că România sprijină, înțelege agresiunea rusă asupra Ucrainei suverane și independentă și de asemenea sprijină populația Ucrainei și oficialitățile de la Kiev. Deci nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar și două zile consecutiv sau se vor afla și alți oficiali români din partea altor partide politice”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

De asemenea, liberalul a spus că vizita de marți nu a fost anunțată din motive de securitate. „Trăim vremuri de război în care contextul regional extrem de tensionat actual nu poți să anunți o vizită ca într-o situație normală. (...) Nu putea fi făcută o astfel de vizită cu surle și trâmbițe. Ea a fost făcută prin Polonia. Cei doi oficiali români au ajuns din Polonia”, a spus Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza