Rareş Bogdan: Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Se joacă securitatea UE aici. Nu e limpede?

Rareş Bogdan: Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi! Se joacă securitatea UE aici. Nu e limpede?

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afirmat sâmbătă, într-o postare, că dacă Ucraina cade, suntem în pericol toţi, iar "susţinerea necondiţionată a Armatei ucrainene este singura şansă de a evita o dramă şi mai mare".

”Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toți! Susținerea necondiționată a Armatei ucrainene este singura șansă de a evita o dramă și mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câștigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-și recupereze țara, dar și ca să apere Uniunea Europeană. Chiar dacă aceasta a greșit cumplit, după anexarea Crimeei!

Să facem puțină cronologie, ca să nu pierdem din vedere de ce este UE OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni:

  • februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbește de o lovitură de stat și face primele amenințări cu utilizarea forței ca ultimă soluție pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influență.
  • martie 2014, Putin anexează Crimeea și umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Iar rebelii pro-ruși, înarmați de Putin, preiau administrativ Donețk.
  • mai 2014 – separatiștii proclamă independența regiunilor Luhansk și Donețk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare”, scrie Rareș Bogdan, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit eurodeputatului clujean, ”acordurile de la Minsk au fost nişte glume”.

”Ales în 2019, Zelenschi încearcă sa discute cu rușii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes, prin urmare s-a orientat către NATO, singura șansă a Ucrainei.

Dar Putin și-a văzut de drum, căci UE îi umplea mereu buzunarele, alimentând-i mașina de război. “Lumea bună” se prefăcea că Rusia e frecventabilă. A primit chiar șansa de a organiza CM de Fotbal. Și n-a fost boicotată!!

În Ucraina mor oameni nevinovați, iar UE le este datoare. Nu e limpede?”, încheie Rareș Bogdan postarea de pe pagina de socializare.

Comenteaza