Rareș Bogdan, apel către Comisia Europeană: „Vrem măsuri reale pentru salvarea producătorilor români de cereale”

Rareș Bogdan, apel către Comisia Europeană: „Vrem măsuri reale pentru salvarea producătorilor români de cereale”

Europarlamentarul liberal consideră că fermierii români au de suferit în comparație cu ucrainenii loviți de război, deoarece cei din urmă sunt scutiți de taxe vamale.

Prim-vicepreședintele PNL mai susține că a cerut Comisiei Europene măsuri concrete de îndată pentru a ajuta fermierii români a căror existență este astfel pusă în pericol.

„Am cerut Comisiei Europene, în numele Delegației EPP România din Parlamentul European, măsuri reale pentru salvarea producătorilor români de cereale, care se uită la porumbul lor cum putrezește, deoarece piața e plină de cereale din Ucraina. Comisia ar trebui să cumpere cerealele din Ucraina și sa le trimită în Africa sau alte zone unde foametea face ravagii, iar noi să facem mămăligă sau să hrănim animalele cu ce crește în țara noastră. Zic eu…

Știu de la colegul Daniel Buda, ale cărui poziții in Comisia de Agricultură sunt remarcabile, că mulți cultivatori de cereale din România și alte țări est-europene înregistrează pierderi uriașe din cauza războiului din Ucraina, deoarece produsele din țara invadată de Putin sunt scutite de taxe vamale, deci mai ieftine, și fac concurență cerealelor din UE.

Pentru multe exploatații s-au folosit bani europeni, dar subvenția nu acoperă costurile de producție, iar fermierii nu pot desface pe piață din cauza produselor din Ucraina mai ieftine și sunt pe marginea falimentului, având de achitat și rate la bănci, și facturi către furnizori.

Suntem solidari cu drama poporului ucrainean, România este în prima linie a demersurilor umanitare menite să salveze o națiune din fața terorismului practicat de Kremlin. Cu toate astea, cerem Comisiei Europene măsuri concrete de îndată pentru fermierii aflați în proximitatea graniței cu Ucraina, a căror existență este pusă în pericol!

Au semnat alături de mine:
Traian Băsescu
Vasile Blaga
Daniel Buda
Cristian-Silviu Bușoi
Gheorghe Falcă
Mircea Hava
Marian-Jean Marinescu
Dan-Ștefan Motreanu
Siegfried Mureșan
Gheorghe-Vlad Nistor
Eugen Tomac
Lorant Vincze
Iuliu Winkler”, se arată în mesajul transmis de Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza