Rareș Bogdan: "A fost huliganism, nu parlamentarism ce am văzut ieri" / Dacian Cioloş, Dan Barna legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor

Rareș Bogdan: "A fost huliganism, nu parlamentarism ce am văzut ieri" / Dacian Cioloş, Dan Barna legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, le-a transmis liderilor USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, să se delimiteze de alianţa cu AUR, pe care l-a catalogat drept "un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 - 1938". Mai mult, europarlamentarul liberal a condamnat în termeni duri scandalul izbucnit joi la momentul citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, comparându-l cu arderea Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, în 1933, de către organizaţia nazistă a lui Adolf Hitler.

Rares Bogdan a amintit, la România TV, că scandalul din Parlament a izbucnit, joi, deoarece şedinţa plenului comun a fost condusă de Florin Roman, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, întrucât Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile.

Europarlamentarul liberal a explicat că ”Roman era acoperit total de lege” deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „şedinţele comune se conduc prin rotaţie”, iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

„Ceea ce am văzut în Parlament este extrem de grav pentru democraţia românească. Le solicit public prin intermediul dumnevoastră, televiziune de maximă audienţă, lui Dacian Cioloş şi lui Dan Barna şi lui Ionuţ Moşteanu imediat să condamne gesturile din Parlament şi să se delimiteze cu alianţa cu AUR, chiar şi o alianţă conjuncturală. Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, chiar dacă prin absurd ar fi existat o interpretare că Florin Roman ar fi greşit în Parlament, oriunde şi în cel britanic şi în cel german, francez şi în Congresul american, trebuie să existe dialog!”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Rareş Bogdan, despre scandalul din Parlament de la citirea moţiunii. „A semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Mussolini”

De asemenea, Rareş Bogdan a afirmat că joi, la momentul izbucnirii scandalului din Parlament, se afla la Berlin „la o întâlnire a Popularilor Europeni cu Angela Merkel şi Sebastian Kurz”. Europarlamentarul a comparat incidentele din plenul comun cu un moment care a marcat istoria în 1933: arderea Reichstag-ului, sediul Parlamentului din Berlin, de către cămăşile brune, organizaţia paramilitară nazistă care a jucat un rol important în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler.

„Mi-am amintit de anul în care 1933 Reichstag-ul german a fost incendiat de cămăşile brune ale lui Hitler! Ceea ce am văzut eu a semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Musolini. George Simion, dacă doreşte să conducă un partid parlamentar care să respecte ordinea democratică, trebuie să sancţioneze parlamentarii care au recurs la gesturi de violenţă. Este inadmisibil! A fost huliganism, nu parlamentarism ce am văzut ieri! Nu poţi să te îndrepţi împotriva unui parlamentar, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, prin violenţă. Violenţa nu are ce căuta în spaţiul public, cu precădere într-un for parlamentar”, a mai precizat Rareş Bogdan.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL i-a acuzat în mod direct pe liderii USR PLUS că, prin asocierea cu AUR, „legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”.

„Dacian Cioloş, Dan Barna şi Ionuţ Moşteanu, care era în sală, sunt vinovaţi că în momentul ăsta legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 – 1938”, a subliniat Rareş Bogdan.

Comenteaza