Rareș Bogdan a anunțat cu cine va guverna PNL și care sunt ministerele "nenegociabile"

Rareș Bogdan a anunțat cu cine va guverna PNL și care sunt ministerele "nenegociabile"
| Foto: realitatea.net

Prim vicepreședintele PNL a spus că PNL va rămâne la guvernare "în parteneriat cu forțele reformiste, într-un parteneriat asumat cu președintele României".

”PNL va guverna în continuare România, în parteneriat cu forțele reformiste, într-un parteneriat asumat cu președintele României. PNL a câștigat alegerile! Noi am avut un finish foarte bun în țară, în general dreapta votează masiv după ora 19.00, peste asta vin voturile din diaspora. Noi ne bazăm pe un 32%, PSD va scădea spre 29%, USR mai crește puțin, la fel și AUR. De asemenea, PMP intra în Parlament după ce vor veni voturile din diaspora.

PNL va negocia, iar prioritare vor fi negocierile cu USR-PLUS. Totuși, în această alianță PNL va avea peste 30%, în timp ce USR-PLUS va avea sub 20%. Președintele României este cel care va avea ultimul cuvânt și sunt convins că va face exact ceea ce trebuie. Sunt absolut convins că această guvernare se va face în jurul PNL, cu propunerea de premier Ludovic Orban.

Noi ne ducem în vot direct spre 32%, după redistribuire vom avea mai mult spre 34-35%, depinde ce se întâmplă cu Pro România și PMP. Noi suntem în PPE, vom discuta cu toate partidele din PPE. USR-PLUS este la 17% și după redistribuire vor ajunge la 19%. Împreună vom avea peste 50%, mai avem la dispoziție PMP, în funcție de rezultatul lor, dar și UDMR, care face parte din aceeași familie politică a PPE”, a spus Rareș Bogdan, duminică seara, într-o intervenție la Antena 3.

Guvernele la care nu renunță PNL

”Știți cum funcționează un Guvern și știți foarte bine că un premier nu poate renunța la Finanțe, Justiție, Transporturi, Dezvoltare și Interne. Astea sunt ministerele la care un premier nu poate renunța sub nicio formă, așa funcționează un Guvern. Noi avem o propunere de premier: Ludovic Orban. Guvernarea se va realiza în jurul PNL, iar premierul va fi Ludovic Orban”, a dezvăluit Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza