Rămâne Ciucă premier până în 2024? Ce trebuie să facă ca Marcel Ciolacu să renunțe la rotație

Rămâne Ciucă premier până în 2024? Ce trebuie să facă ca Marcel Ciolacu să renunțe la rotație

Dacă într-un an şi jumătate, cât este mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă în coaliţia PSD - PNL - UDMR, România devine noul Dubai, Ciolacu nu ar avea nimic împotrivă să îl lase pe Ciucă prim-ministru în locul lui.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Nicolae Ciucă este „un om capabil”.

„Domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un om capabil, un om care înţelege exact în ce s-a aruncat şi un om foarte responsabil. Şi sunt ferm convins că va avea un mandat bun de prim-ministru”, a spus Ciolacu, la România TV, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce l-ar schimba Ciolacu pe Ciucă peste un şi jumătate, dacă premierul PNL ar face din România noul Dubai, liderul PSD a spus că în aceste condiţii îl va lăsa pe actualul premier în locul său.

„Categoric îl voi lăsa pe domnul Ciucă să fie în continuare prim-ministru dacă ajunge la asemenea performanţe. Asta înseamnă maturitate politică între oameni normali, nişte patrioţi, care iau nişte decizii normale. Dar o coaliţie funcţionează pe baza unui acord politic”, a mai spus Ciolacu.

Acordul dintre PSD, PNL şi UDMR prevede ca perioada de 3 ani până la alegerile guvernamentale va fi împărţită între PNL şi PSD, care vor da premier câte 1 an şi jumătate.

Comenteaza