Rafila vrea ca toate partidele să se pună de acord asupra obligativității certificatului verde la muncă

Rafila vrea ca toate partidele să se pună de acord asupra obligativității certificatului verde la muncă

Deputatul PSD Alexandru Rafila consideră că principalele partide politice ar trebui să elaboreze în comun un proiect de lege cu privire la obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

„Eu nu aş vrea să venim cu un proiect alternativă, aş vrea să venim cu un proiect comun, al principalelor partide politice din România, pentru că responsabilitatea este comună. Ceea ce se întâmplă, inclusiv la nivelul desemnării prim-ministrului, reflectă o lipsă de înţelege a gravităţii situaţiei. Noi în acest moment avem nevoie de un guvern care să fie sprijinit de o majoritate consistentă în Parlament, ca să putem lua măsurile care sunt necesare.

Văd că în continuare PNL insistă cu această soluţie, care în mod evident a fost respinsă de nenumărate ori de PSD şi de celelalte partide politice, a susţinerii unui guvern minoritar", a spus Rafila, vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă social-democraţii vor depune un proiect de lege propriu cu privire la obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Social-democratul a adăugat că un astfel de proiect trebuie să se aplice pe o perioadă determinată de timp.

"Nu poţi să menţionezi doar starea de alertă. Starea de alertă durează de mai mult de un an şi jumătate. Au fost perioade lungi când nu au fost impuse niciun fel de restricţii şi un astfel de act normativ care stârneşte foarte mult dezbateri şi opinii pro şi contra destul de partizane trebuie foarte bine gândit.

Şi atunci, o perioadă determinată, cu evitarea discriminărilor, pe de o parte, şi cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate, pe de altă parte, cred că se poate discuta. (...) Pe lângă accesul la vaccinare, sprijinim şi accesul la testare, iar acesta trebuie să fie încurajat de stat, nediscriminatoriu, iar prevederile legate de condiţionarea plăţii testelor pentru anumite categorii, cel puţin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee", a afirmat Rafila.

Comenteaza