Radu Moisin: Propunerile autorităților locale au fost acceptate în legislația de implementare a PNRR

Radu Moisin: Propunerile autorităților locale au fost acceptate în legislația de implementare a PNRR

Camera Deputaților a dezbătut și adoptat, marți, propunerea legislativă prin care s-au stabilit ultimele măsuri necesare ca România să poată implementa PNRR.

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a anunțat că propunerile autorităților locale au fost acceptate în legislația de implementare a PNRR.

"De la debutul acestui proiect legislativ, am fost în contact atât cu colegi deputați, mai ales membri ai Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, cât și cu reprezentanți ai autorităților locale. Cu această ocazie, țin să mulțumesc pentru propunerile transmise domnului Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca și Președintele Asociației Municipiilor din România, și domnului Director Ovidiu Cimpean din Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru colaborarea constantă pe acest subiect", a declarat Moisin.

Deputatul a precizat că toate amendamentele pe care le-a depus, alături de șase colegi deputați din PNL, au fost acceptate de Parlament. Astfel, ]n legislație a fost introdusă posibilitatea ca procedurile de achiziție să înceapă mult mai repede, chiar înainte de aprobarea proiectului din PNRR, pentru a economisi timp în cadrul proiectelor mari, complexe de infrastructură. De asemenea, vor fi eligibile proiectele aflate în execuție, dar nefinalizate.

"A fost propusă și acceptată eliminarea unor documente prea birocratice și consumatoare de timp precum avizul conform din partea Ministerului de resort, care nu se justifică pentru că ar fi dublat procedura de aprobare a proiectelor", a declarat parlamentarul liberal, care a mai precizat că autoritățile locale vor putea participa la lucrările Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR pe subiectele legate de activitatea acestora.

"Ceea ce s-a decis ieri în Parlamentul României înseamnă o șansă mare pentru România de a accesa rapid și integral fondurile din PNRR", a mai spus Radu Moisin.

Etichete
Comenteaza