Răchiţenii îl aşteaptă pe Boc acasă, la Cluj FOTO/VIDEO

Răchiţenii îl aşteaptă pe Boc acasă, la Cluj FOTO/VIDEO
Vestea că Emil Boc a plecat de la Palatul Victoria a ajuns şi la Răchiţele. Dis-de-dimineaţă, localnicii din satul natal al fostului premier şuşoteau pe uliţele satului ori erau prinşi la discuţii la un pahar de tărie, la crâşma din centru.

Părerile vizavi de plecarea lui Boc de la guvern sunt împărţite. Cei mai mulţi săteni cred că a procedat corect când a decis să plece şi îl aşteaptă acasă, să candideze la Primăria Cluj. Alţii spun că nu trebuia să cedeze presiunilor făcute de opoziţie şi de protestatarii care au ieşit în stradă.

"Îmi pare rău că a plecat. Crin Atonescu şi cu ceilalţi au săpat sub el şi nu trebuia să facă aşa. A fost un om cumsecade. În perioada în care a fost premier a luat decizii foarte bune doar că a fost singur acolo, doar el şi cu Băsescu. Păcat că s-a dus de la guvern. Altul mai bun nu o să fie. Bine ar fi să vină acuma la Cluj. E un om bun, din familie bună", a afirmat Gheorghe Roşu, un localnic. Unii localnici spun că nu au fost surprinşi de plecarea lui Boc de la guvern.

În sat umblă vorba că duminică, la parastasul de şase săptămâni de la moartea tatălui său, fostul premier ar fi vorbit cu familia sa, cu fraţii săi şi le-ar fi spus ce avea de gând să facă. "M-am aşteptat şi sunt de acord cu decizia lui. Toată lumea a fost nemulţumită, dar să vedem dacă cine va veni în locul lui o să facă mai bine. A încercat să facă ce e mai bine pentru ţară, nu s-a putut. Ne pare rău că suntem consăteni, dar viaţa merge înainte. Ar putea să vină înapoi la Cluj, ca primar. De acolo a plecat. Nu ştiu dacă lumea o să îl vadă la fel, ca înainte de plecarea sa", e de părere un alt localnic. "Ne pare rău de acest gest. S-a ajuns aici din cauza acelor persoane care nu au ştiut să aprecize munca lui. Deciziile sale în calitate de premier au fost bune. Că s-au tăiat pensiile, salariile nu a fost numai el de vină. Locul lui e acasă, măcar ca primar la Cluj", a conchis o localnică.

Sătenii îl susţin pe Emil Boc indiferent de deciziile pe care ar urma să le ia. Ba mai mult, aceştia sunt aprigi la vorbe când cineva pomeneşte de fostul premier într-un context care nu le este pe plac. "Eu nu am aşteptat niciodată ca Boc sau Băsescu să-mi bage pita în gură. Trebuie să mergem să muncim", a spus ferm Vasile Todoruţ.

 

Comenteaza