PSD răspunde: În loc să transmită un mesaj de 8 martie, consilierul lui Iohannis a făcut declaraţii aberante

PSD răspunde: În loc să transmită un mesaj de 8 martie, consilierul lui Iohannis a făcut declaraţii aberante

Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a declarat, vineri, că în loc să transmită un mesaj de 8 martie, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu ”a ieşit cu o declaraţie aberantă despre pensii din care niciun economist nu a înţeles absolut nimic”.

”A ieşit consilierul lui Klaus Iohannis de la Cotroceni chiar în ziua de 8 martie şi în loc să transmită un mesaj tuturor femeilor din România de La mulţi ani în această zi în care le serbăm pe toate, a ieşit cu o declaraţie aberantă despre pensii, declaraţie care se repetă la fiecare trei luni.

De când suntem la guvernare şi de când este Klaus Iohannis preşedinte tot ne spune că nu sunt bani de pensii, dar în acelaşi timp guvernul măreşte regulat pensiile şi salariile.

Mai mult decât atât, din declaraţia consilierului lui Klaus Iohannis niciun economist nu a înţeles absolut nimic, pentru că atât de multe aberaţii au fost emise în direct, încât cei care se pricep la economie şi la buget au senzaţia tot mai acută că de la Cotroceni sunt luaţi peste picior specialiştii în astfel de chestiuni tehnice”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să răspundă ”în faţa românilor şi poate în faţa legii pentru deciziile aberante şi antinaţionale”.

”În timp ce blochează încă bugetul, în teritoriu economia României este afectată, iar autorităţile locale pierd în fiecare lună 300 de milioane de lei, iar pe plan extern România trebuie să se împrumute la dobânzi mai mari, deşi avem bani.

Iohannis trebuie să-şi asume aceste pierderi şi să răspundă la un moment dat în faţa românilor şi poate în faţa legii pentru deciziile astea aberante şi antinaţionale pe care le ia”, a mai spus secretarul general al PSD.

Buzatu: Iohannis îi insultă pe români. Speră că îl vom suspenda, pentru a se da erou

Preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis îi insultă pe români şi speră că social-democraţii vor demara procesul de suspendare, pentru a se da „erou”.

„Domnului Iohannis nu-i place creşterea veniturilor, nu-i plac investiţiile, nu-i place doamna Dăncilă, nu-i place domnul Dragnea, nu-i place niciun membru al PSD. Îi insultă pe toţi românii crezând că îi poate mangli, ca să-i păcălească şi să fure meritele reale ale Guvernului actual, sperând în permanenţă că vom face cumva o acţiune de suspendare a preşedintelui în care să se dea erou pentru ca lucrurile acestea să-i aducă un beneficiu electoral. Noi nu-l vom suspenda, îl vom lăsa să aducă toate prejudiciile, care vor fi compensate de o bună guvernare”, a declarat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, vineri.

El susţine că şeful statului încearcă să manipuleze, cu scopul de a sabota Guvernul.

„Eu am spus şi mai spun până când vor înţelege cât mai mulţi cetăţeni români cum felul în care preşedintele Klaus Iohannis încearcă să-i manipuleze pentru a sabota activitatea Guvernului României. Guvern care nu îi este pe plac, căruia i-a contestat de fiecare dată meritele, deşi face parte dintr-o formaţiune politică care s-a „remarcat” de fiecare dată când a alcătuit Guvernul prin scăderi de salarii, prin măsuri de austeritate şi aşa mai departe”, a adăugat social-democratul.

Liderul PSD Vaslui a menţionat că afirmaţiile lui Klaus Iohannis în privinţa bugetului nu s-au adeverit în ultimii doi ani.

„Văd că îl preocupă foarte mult viitorul. Nu-l preocupă trecutul în care a guvernat formaţiunea d-lui Iohannis, când a fost un dezastru. Nu-l preocupă prezentul, începând cu 2017, când a făcut aceleaşi afirmaţii, că nu vor fi bani de pensii, că nu vor fi investiţii, şi s-a dovedit exact contrariul. Semnele acestor catastrofe prezise de domnul Ioghanni nu se arată nici măcar în absenţa bugetului. Cred că trebuie să termine cu încercarea de prostire a noastră. Dacă nu trimitea bugetul înapoi la Parlament, însemna că şi-a călcat pe inimă, şi-a corectat conduita, dar omul acesta nu-şi va corecta niciodată conduita”, a declarat Buzatu.

Reacţia social-democraţilor vine în contextul în care consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că există pericolul ca banii destinaţi pensiilor, potrivit Legii bugetului, să fie insuficienţi, calculele indicând faptul că sumele pentru aceste plăţi au fost subestimate în proiectul de buget pe 2019.

Comenteaza