PSD, PNL şi PC Cluj au decis să participe împreună la alegerile din 2012 în toate localităţile

PSD, PNL şi PC Cluj au decis să participe împreună la alegerile din 2012 în toate localităţile
Reprezentanţii PSD, PNL şi PC Cluj au anunţat că au decis să participe împreună la alegerile din 2012 în toate localităţile, urmând ca numele candidaţilor să fie stabilite până la sfârşitul acestui an.

Astăzi, liderii USL Cluj au anunţat că vor stabili, până la sfârşitul acestui an, candidaţi comuni la alegerile locale din 2012, pentru toate primăriile de localităţi, dar şi pentru consiliile locale şi Consiliul Judeţean, şansele câştigării scrutinului fiind mai mari decât dacă ar exista candidaţi separaţi din partea celor trei partide componente - PSD, PNL şi PC.

Până în prezent, USL Cluj nu decisese dacă va participa în fiecare localitate cu candidaţi comuni sau nu.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că USL Cluj trebuie să îşi maximizeze şansele şi să câştige alegerile în fiecare localităţi din judeţ.

"Trebuie să ne maximizăm şansele şi să câştigăm alegerile în fiecare unitate administrativă din judeţul Cluj. Cred că acest lucru îl putem face doar dacă vom avea liste comune în fiecare localitate şi sunt convins că USL va câştiga alegerile atât la nivelul municipiului Cluj-Napoca, cât şi la CJ Cluj. Vom avea discuţii în perioada următoare legate de paritatea pe listele de consilieri locali în comune, oraşe şi municipii, şi vom bate în cuie toate aceste nominalizări de candidaturi pentru primării şi consiliile locale şi CJ Cluj până la sfârşitul anului. Deşi timpul este scurt, există termene stabilite de conducerea centrală a USL", a spus Lăpuşan.

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că liderii USL Cluj au semnat, duminică, o anexă la acordul de funcţionare a Uniunii, care confirmă candidaturile liberalilor Marius Nicoară la Primăria Cluj-Napoca şi Horea Uioreanu la Consiliul Judeţean Cluj la alegerile locale din anul 2012.

"În vederea eficientizării acţiunilor organizatorice de la nivel local şi judeţean se vor constitui grupuri de lucruri la nivel judeţean, la nivelul municipiului Cluj-Napoca şi al celorlalte localităţi. Aceste grupuri de lucruri vor propune candidaţii pentru funcţiile de primari şi consilieri locali. USL Cluj a reconfirmat nominalizările de candidaţi pentru Primăria Cluj-Napoca şi CJ Cluj, stabilite mai demult - Nicoară la Primărie şi Uioreanu la CJ Cluj", a spus Nicoară.

Candidaţii comuni la primării se vor stabili în urma unor sondaje de opinie.

 

Etichete
Comenteaza