PSD depune o moțiune simplă împotriva ministrului clujean al Agriculturii, Adrian Oros

PSD depune o moțiune simplă împotriva ministrului clujean al Agriculturii, Adrian Oros

PSD va depune, miercuri, la Parlament moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, marţi seară, liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ciolacu a afirmat, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR1, că 80.000 de fermieri din România suferă din cauza neacordării de despăgubiri pentru pierderile înregistrate în 2020 ca urmare a fenomenelor de secetă.

„Mâine (miercuri - n.red.) depunem moţiunea pe agricultură. Aţi văzut ce se întâmplă în agricultură. Anul 2020 a fost secetă, nu există despăgubiri pentru secetă, nu există nici acciza la motorină dată pe anul trecut. Ai un an agricol compromis, iar tu nu faci nimic, ministru al Agriculturii, ca să funcţioneze anul 2021. Fermierii au început să fie executaţi de către bănci. Din ce să mai cumpere? Va fi un an compromis", a declarat liderul PSD, potrivit Agerpres.

Totodată, Marcel Ciolacu a precizat că "România are capacitatea să hrănească 50 de milioane de oameni şi noi am ajuns să avem deficit de balanţă comercială pe Ministerul Agriculturii de aproape două miliarde de euro". 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza