PSD Cluj arată cu degetul spre „casa primarului" Emil Boc

PSD Cluj arată cu degetul spre „casa primarului
Câţiva reprezentanţi ai PSD şi ALDE Cluj au ieşit luni în stradă, unde au criticat activitatea primarului în funcţie, Emil Boc.

La ora 13:00 fix, aşa cum a fost anunţat, un grup de candidaţii ai PSD şi ALDE la consiliul local municipal, în frunte cu liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, s-a postat pe trotuarul de vizavi de clădirea primăriei de pe strada Moţilor, al cărei turn se află în proces de renovare.

Unul dintre subiectele foarte importante pe care noi le-am discutat cu cetăţenii în ultima perioadă este cel legat de refaţadizarea centrului municipiului. Pe lângă faptul că uneori este şi mizerie în zona centrală, ea nu arată foarte bine din punct de vedere urbanistic. Domnul Boc ne tot explică că o să refaţadizeze, că o să facă şi aşa mai departe ...de mulţi ani de zile, dar nu putem să-l credem şi nici nu credem că o să facă acest lucru în următorii ani de zile dintr-un motiv foarte simplu.

Domnia sa a fost ales primar în 2004, şi după cum vedeţi, că de aceea am ales să facem această conferinţă de presă aici, dânsul nu şi-a refaţadizat clădirea primăriei şi turnul primăriei de 12 ani de zile. Deci atâta timp cât în 12 ani n-ai reuşit să-ţi faci turnul de la primărie, să-i dai o nouă înfăţişare modernă, nu vedem cum va reuşi să implementeze acele proiecte fanteziste sau acele proiecte care sunt legate chiar de refaţadizarea centrului", a afirmat liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

În replică, primarul Emil Boc a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că sediul primăriei de pe strada Moţilor a fost refaţadizat acum doi ani de zile şi doar turnul cu ceas face obiectul unei lucrări speciale de renovare, ce va fi finalizată şi ea în 30 iunie.

Despre lucrările de refacere a faţadelor la clădirile din zona centrală, primarul a spus că până acum nu a existat cadru legal pentru ca primăria să îi sancţioneze pe proprietarii care nu fac aceste lucrări.„Anul acesta s-a schimbat Codul fiscal ce ne permite de anul viitor să îi sancţionăm pe cei care nu refaţadizează clădirile. Până acum acesta a fost principalul obstacol în rezolvarea acestei probleme", a precizat şeful executivului primăriei.

Lăpuşan a spus că social-democraţii au un proiect referitor la schimbarea feţei acestor imobile din centrul oraşului. „Pe partea de refaţadizare noi avem un proiect foarte clar, am discutat cu specialişti, vom face şi o dezbatere publică în perioada următoare pe această temă, şi lucrurile sunt foarte simple: trebuie delimitată zona centrală, apoi discuţii cu cei din legislativul local şi din executiv şi se poate trece la refaţadizare chiar şi din bani publici sau bani europeni, bineînţeles că sumele acelea o să fie în timp recuperate de la cei care au proprietăţi în centrul oraşului.

Sunt asociaţii de proprietari care sunt reticente la această problemă, dar Cluj-Napoca are o singură zonă centrală şi trebuie să fim mai mult decât îngrijoraţi de ce se întâmplă acolo, de faptul că încă nu s-a făcut nimic. Această refaţadizare este mai mult decât necesară şi trebuie implementată, dar de o echipă, de nişte oameni cu o altă viziune, care chiar să-şi dorească acest lucru", a fost de părere Lăpuşan.

Liderul PSD Cluj a fost întrebat de jurnalişti de ce nu este prezent la conferinţa de presă şi Octavian Buzoianu, candidatul susţinut de partid pentru funcţia de primar, iar Lăpuşan a răspuns că, pe lângă acţiunile comune, candidatul independent şi partidele care îl susţin au şi activităţi separate în această perioadă de campanie electorală.

Adrian Mureşan, consilier local şi candidat al PSD şi ALDE pentru consiliul local, s-a referit la problemele pe care le au mulţi locuitori. „Clujenii care trăiesc în cartiere, în zona periferică a oraşului, ar trebui să nu fie consideraţi cetăţeni de mâna a doua. Ei plătesc impozite şi taxe la fel ca şi cetăţenii care locuiesc în centrul Clujului, în zona zero. Din păcate, să trăieşti civilizat, cu apă potabilă, canalizare şi asfalt, încă este un lux pentru mulţi dintre cetăţenii municipiului.

În 2016 din păcate există încă foarte multe străzi din domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, oraş de cinci stele, cum îi place primarului să spună, care nu au reţea de apă potabilă şi canalizare, de asfalt nu mai poate fi vorba. Aşa că ar trebui făcut ceva şi pentru aceşti clujeni", a afirmat Mureşan.

Aceasta este ce-a de-a doua conferinţă de presă pe care PSD Cluj o organizează pe străzile oraşului, de când a început campania electorală, după ce săptămâna trecută candidaţii au fost prezenţi în zona din vecinătatea podului Traian.

Publicat de Sc Provincia News la comanda Trop Media pentru PSD CLUJ, cod mandatar 21160002

 

Comenteaza