Live Video Foto 10.000 de clujeni în stradă: "O.U.G 13 revine! Suntem aici și îi vom opri!"

10.000 de clujeni în stradă: "O.U.G 13 revine! Suntem aici și îi vom opri!"
| Foto: zoltan-csongor sipos

Clujenii protestează din nou, în această duminică, împotriva abuzurilor PSD în domeniul Justiţiei.

UPDATE: Numărul clujenilor ieșiți in strada, duminică seara, să protesteze împotriva Guvernului PSD se apropie de 10.000. Oamenii au plecat în marș spre Mărăști, dar oamenii legii i-au dirijat prin față pe la Finanțe, înspre Prefectură. Merg spre Horea. (FOTO: Zoltan-csongor sipos)

Ca și până acum, protestul a fost organizat pe Facebook, sub titulatura "O.U.G 13 revine! Suntem aici și îi vom opri!". Iată mesajul cu care sunt chemați clujenii în stradă:

"Nu plecăm până nu suntem ascultați! 

SOLIDARITATE! Hai în stradă!

După 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, infractorul suprem dorește să "reînvie" fatidica OUG 13. A cerut scuze infractorilor încarcerați în penitenciare că nu au mai multe drepturi decât cei care respectă legile țării. 

Oamenilor cinstiți nu le va cere vreodată iertare, fiindcă nu poate înțelege cum poate cineva să aibă o viață prosperă în timp ce îi respectă pe ceilalți. Dar noi înțelegem și știm că fără un stat corect, viețile noastre sunt la mila infractorilor!

Ce vrea Dragnea acum: 

• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Când ieșim? În fiecare zi, până ne atingem scopul.

Cine vine? TU. Nu "opoziţia", nu "Europa", nu "Preşedintele", nu "Dumnezeu". Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.

Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.

Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere. 

Până la capăt, al nostru sau al lor", se arată pe pagina de Facebook a protestului.

Reamintim că la Cluj câțiva oameni s-au așezat cu corturile în Piața Unirii, unde protestează nonstop. Protestul este denumit "Golaniada 2.0".

Protestatarii care şi-au instalat corturi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca spun că nu intenţionează să plece până ce nu cade Guvernul PSD. Au dormit deja trei nopţi în centrul oraşului, iar seara participă la proteste. 

Comenteaza