Video Proiectul zilei libere pentru vaccinare a fost depus. Deputatul Radu Molnar: „Dacă sunt două doze, vor fi două zile libere”

Proiectul zilei libere pentru vaccinare a fost depus. Deputatul Radu Molnar: „Dacă sunt două doze, vor fi două zile libere”

Parlamentarul clujean spune că a discutat cu angajați, angajatori, lideri de sindicat și alte entități din domeniul muncii, iar feedbackul a fost pozitiv.

Proiectul zilei libere pentru vaccin a fost depus luni, 26 aprilie 2021. Deputatul de Cluj al alianței USR-PLUS susține că munca nu s-a terminat, acum trebuie găsită forma cea mai bună și urmărirea a două aspecte: eficientizarea campaniei de vaccinare și gestionarea impactului pe care îl va avea asupra angajaților si angajatorilor deopotrivă.

Molnar a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ce înseamnă acest proiect și a precizat că, în cazul în care vaccinarea se face cu două doze, vor fi două zile libere pentru angajați.

„Am pornit un proiect legislativ prin care să acordăm o zi liberă, plătită, pentru cei care vor să se vaccineze. Dacă sunt două doze, cum este la Pfizer, AstraZeneca sau Moderna, atunci sunt două zile. Orice om va putea să-și ia o zi liberă pentru a merge să se vaccineze. Ne-am gândit, în primul rând, la cei care trebuie să parcurgă distanțe mari pentru a se vaccina, aia înseamnă clar o zi pierdută, în care nu mai poți munci.

Sunt convins că o să ajute această zi liberă, dar partea cea mai importană este aceasta de încurajare a oamenilor. Această măsură are un impact bugetar foarte mic, angajatorii sunt cei care plătesc faptul că nu le vin angajații la muncă. Am avut consultări cu patronatele și nu am avut nicio părere împotrivă. Ei sunt conștienți că salariații trebuie să fie vaccinați pentru a veni la muncă”, a declarat la ZIUA LIVE, Radu Molnar.

Propunerea deputatului se adresează și elevilor, studenților, militarilor, care ar putea beneficia de scutiri, dar și părinților celor vaccinați sub 14 ani.

Comenteaza