Update Proiectul privind voucherele pentru cei care se vaccinează şi organizarea Loteriei, aprobat de Guvern

Proiectul privind voucherele pentru cei care se vaccinează şi organizarea Loteriei, aprobat de Guvern

Proiectul de ordonanţă care prevede tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele vaccinate, dar şi organizarea Loteriei de vaccinare figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Guvernului.

UPDATE: Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care introduce recompensele pentru cei vaccinați cu schema completă, câte două doze de vaccin Pfizer, AstraZeneca și Moderna, sau o doză de vaccin Johnson & Johnson.

„Persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare vor beneficia din momentul în care această OUG intră în vigoare de o alocație individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a declarat Ioana Mihăilă, după ședința de Guvern. Totodată, „ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus, de asemenea, organizarea Loteriei de vaccinare, Loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schema completă”, a transmis, luni, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Măsura va intra în vigoare după publicarea OUG în Monitorul Oficial.
_______________________________________

Persoanele care se vaccinează cu schema completă ar urma să beneficieze, conform proiectului de ordonanţă, care modifică şi completează legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport de hârtie.

Alocaţia de hrană, sub forma tichetelor de masă, reprezintă venit neimpozabil pentru persoanele fizice. Tichetele vor fi achiziţionate de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie şi ambulatoriilor de specialitate. Aceste tichete de masă vor putea fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, ele urmând să fie completate la momentul distribuirii.

De asemenea, proiectul prevede organizarea Loteriei de vaccinare, ca măsură pentru încurajarea imunizării. Loteria constă în acordarea de premii în bani persoanelor cu schema completă de vaccinare. Pentru anul 2021, prima extragere ar urma să aibă loc în luna octombrie.

Comenteaza