Video Proiectele clujene de succes, modele pentru orașele din România: „Baze sportive cu acces gratuit, spații pietonale, aer mai curat”

Proiectele clujene de succes, modele pentru orașele din România: „Baze sportive cu acces gratuit, spații pietonale, aer mai curat”

Ovidiu Cîmpean, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților își propune să meargă în viitorul Parlament cu mai multe proiecte implementate cu succes în Cluj-Napoca.

Directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre planurie sale pentru atragerea fondurilor europene la nivel național.

„Eu am lucrat foarte mult pe atragarea de finanțări europene, pe proiecte de investiții finanțate din fonduri europene și una dintre preocupări va fi să simplificăm procesul de absorbție a fondurilor europene, atât pentru beneficiarii privați, cât și pentru autoritățile publice.

Ultimele administrații de la Guvern au atras fonduri europene în proporție mult mai mică față de campionii fondurilor europene, administrațiile conduse de PNL și mă refer la Oradea, Alba Iulia sau Cluj-Napoca, orașe care sunt exemple de bune practici la nivel european și sunt în topul sumelor atrase din fonduri europene”, a declarat la ZIUA LIVE Ovidiu Cîmpean.

Acesta a dat exemplul Bazei Sportive Gherogheni, proiect care poate fi implementat în restul țării.

„Cred că pot fi preluate programe care la Cluj au funcționat foarte bine și aici mă refer, pentru că am propus demararea unui program național de investiții în realizarea unor baze sportive cu acces gratuit pentru cetățeni, pe modelul Bazei Sportive Gheorgheni, dar și a unor baze sportive de performanță care să asigure cluburilor și copiilor o educație sportivă într-un cadru organizat.

Eu cred că acest gen de proiect s-ar putea implementa cu siguranță în toate orașele și în comunele mai mari din România, pentru că sportul de masă este esențial pentru o sănătate a populației. Ele pot fi gândite și proiecte din fonduri europene, dar și prin CNI, poate fi gândit un astfel de program în parteneriat cu administrațiile locale”, a precizat candidatul PNL Cluj la alegerile parlamentare.

Cîmpean a mai amintit și de proiectele de „walkable city”, de amenajare de spații pietonale, de dezvoltare durabilă.

„Clujul este orașul care și-a propus să fie neutru din punct de vedere climatic până în 2050 sau chiar mai repede, iar eu de la nivel național voi milita pentru o Românie neutră din punct de vedere climatic și pentru un aer mai curat în orașele din România”, a adăugat Directorul de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza