Probleme pentru Darius Vâlcov. Fostul ministru PSD al Finanțelor, condamnat la închisoare cu executare

Probleme pentru Darius Vâlcov. Fostul ministru PSD al Finanțelor, condamnat la închisoare cu executare

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și primar al municipiului Slatina, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Dolj, la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj, iar fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, este acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2012 Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie.

De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranșe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. În această manieră, Vâlcov ar fi procedat și în alte două cazuril, relatează Mediafax.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârșirii celor trei infracțiuni de corupție se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Etichete
Comenteaza