Pro România nu a făcut nicio propunere de premier, însă are un nume pentru comisar european

Pro România nu a făcut nicio propunere de premier, însă are un nume pentru comisar european
| Foto: presidency.ro

Daniel Constantin, prim-vicepreşedintele Pro România, a declarat că susţine ideea alegerilor anticipate, dacă se va face o majoritate parlamentară în acest sens. Acesta a spus că formaţiunea nu a făcut vreo propunere de premier.

”În primul rând am reiterat ceea ce domnul preşedinte Ponta deja a spus în spaţiul public, dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a se declanşa procedura de alegeri anticipată, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie atunci când avem şi alegeri locale. Pe de altă parte din punct de vedere guvernamental sigur că nu am înaintat o propunere în faţa domnului preşedinte Iohannis, suntem realişti şi ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai multe pentru stabilitatea politică a ţării” a spus Daniel Constantin, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

El a precizat că formaţiunea nu a făcut vreo propunere de premier, dar are persoane pregătite.

În plus, Constantin a vorbit despre necesitatea de a avea profesionişti în viitorul guvern.

”Cred că avem nevoie de profesionişti, să nu mai avem oameni amestecaţi la ministere de nişă. E un an extrem de dificil până la alegerile parlamentare”, a mai spus Daniel Constantin.

Constantin a explicat şi că Pro România are un nume pentru comisar european din partea României, Corina Creţu, care ar obţine cu siguranţă portofoliul şi ar trece de verificările Comisiei Europene.

Comenteaza