Prioritățile deputatului Sorin Moldovan pentru următorii 4 ani

Prioritățile deputatului Sorin Moldovan pentru următorii 4 ani
| Foto: Facebook

Deputatul Sorin Moldovan şi-a prezentat priorităţile pentru mandatul 2020-2024. 

Perioada 2020-2024? Prioritățile în următorul mandat vor fi:

O nouă lege a sportului
Securitatea cibernetică 
Consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii
 

 De ce o nouă lege a sportului? Deoarece avem o lege învechită și cârpită peste tot, care nu mai răspunde realității. Rezultatele din sportul de performanță arată declinul prin care trece sportul românesc. Pentru a susține cele afirmate este nevoie doar să comparăm rezultatele de la Olimpiada de vară de la Sydney din anul 2000, unde am obținut 26 de medalii (dintre care 11 de aur), cu cele 4 medalii (una de aur, un argint și două de bronz), de la Rio din 2016. #Sportul românesc are nevoie de o nouă legislație pentru a crește numărul celor care fac sport și pentru a readuce gloria de altă dată în sportul de performanță. Totodată este nevoie de un parteneriat strâns, asemenea unei echipe, între legislativ, executiv și administrația locală pentru a susține finanțarea investițiilor în infrastructura sportivă. Clujul este un exemplu pentru ceea ce înseamnă investiție în sportul de masa, prin baza de la Gheorghieni, dar și în cel de performanță unde sala polivalentă BT Arena a organizat deja mai multe evenimente de nivel european și mondial.

 De ce securitatea cibernetică? Progresul tehnologic are avantajele lui, iar securitatea cibernetică reprezintă o prioritate. Așa cum afirma în data de 22 octombrie și ambasadorul SUA la București, E.S. dl. Adrian Zuckerman, la conferința anuală „Provocări globale în domeniul securității cibernetice”, organizată de CERT-RO: Pe măsură ce tehnologia avansează, mizele sunt din ce în ce mai mari! De exemplu, următoarea generație de rețele 5G va aduce o varietate de aplicații inovatoare și transformatoare în sectoare precum apărare, transport, energie. Nu sunt simple aplicații inovatoare, sunt stâlpii de rezistență ai infrastructurii critice! Cu toate acestea, acceptarea tehnologiei 5G de la companii care nu sunt de încredere va atrage noi amenințări, pe măsură ce entitățile rău intenționate vor încerca să exploateze accesul pentru intruziune sau supraveghere. Strategia Partidului Comunist din China este clară: dominarea rețelelor 5G și extinderea capacității de supraveghere prin companii precum Huawei.

 De ce dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA? Nu este un secret pentru nimeni că securitatea militară a României este asigurată de către Statele Unite. România a devenit în ultima perioadă un aliat strategic foarte apropiat în materie de apărare. De exemplu, Statele Unite au ajutat România să amplaseze prima dintre cele șapte baterii de rachete Patriot. În plus, sisteme de rachete HIMARS, sisteme de apărare de coastă, avioane de luptă, elicoptere, alte sisteme și echipamente de apărare și, cel mai important, personal militar american suplimentar sunt în curs de dislocare către România. Țara noastră joacă rolul unui aliat loial, de bază, care protejează regiunea Mării Negre și Flancul Estic al Europei de comportamentul agresiv al Rusiei în zonă. Statele Unite și România au semnat o Foaie de parcurs în materie de cooperare, pe o perioadă de zece ani. Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă, a semnat acest acord din partea României, iar Secretarul Apărării al S.U.A. Mark Esper, a semnat din partea Statelor Unite, în data de 8 octombrie, la Washington.  

 

Etichete
Comenteaza