Primul AI care rămâne fără job este în România! Ciolacu nu va apela la serviciile robotului „Ion”

Primul AI care rămâne fără job este în România! Ciolacu nu va apela la serviciile robotului „Ion”
| Foto: digitalio.ro

Ministrul Cercetării şi Digitalizării i-a recomandat premierului Marcel Ciolacu să nu mai apeleze la serviciile robotului Ion, care a fost consilierul onorific al fostului premier Nicolae Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a fost întrebat, joi, de jurnalişti, ce se va întâmpla cu robotul Ion după ce ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, i-a recomandat premierului Marcel Ciolacu să nu mai apeleze la serviciile acestuia.

„Sunt de o săptămână în clădirea Guvernului şi încă nu m-am întâlnit cu robotul Ion şi nici nu l-am văzut a fi utilizat”, a răspuns Constantin.

Acesta a mai spus că este curios să îl cunoască. „Am o curiozitate persoanlă să îl cunosc înainte de a fi pensionat poate înainte de termen”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Fostul premier Nicolae Ciucă a prezentat, la 1 martie, o premieră la nivel naţional şi internaţional, respectiv primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Acesta a fost botezat Ion, numele venind de la transpunerea în oglindă a sintagmei „noi”.

Ciucă spunea atunci că rolul lui Ion este de a ajuta reprezentanţii Guvernului să îi poată ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul României în timp real cu propunerile, cu problemele şi cu dorinţele românilor.

Comenteaza