Primarul din Apahida, nemulţumit de colaborarea cu DSP Cluj. "Este posibil să avem persoane infectate cu COVID-19"

Primarul din Apahida, nemulţumit de colaborarea cu DSP Cluj. "Este posibil să avem persoane infectate cu COVID-19"

Grigore Fati, primarul din Apahida, susține că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj nu îi comunică situația reală a cazurilor de COVID-19 și că este posibil să fie cetățeni infectați în comună, dar nimeni să nu știe nimic.

Într-o postare pe Facebook, luni seara, Grigore Fati afirmă că „slaba comunicare din partea DSP Cluj nu ne permite să cunoaștem situația reală (a cazurilor pozitive și a izolaților la domiciliu), este posibil să avem persoane infectate cu COVID-19.”

„Astăzi deja s-a remediat problema, am fost sunat de către cei de la DSP și mi s-a transmis ce avem în comună. Eu nu le-am imputat lor ceva anume, doar că aveam nevoie de acele informări, așa cum s-a întâmplat în starea de urgență. Vom comunica și noi datele exacte cât mai repede.

Sper că prin ceea ce au făcut astăzi vor continua și vor intra într-o stare de normalitate. Era anormal să avem pozitivi în comună și noi, poliția, nimeni să nu știe nimic, dar să avem obligația de a informa populația. Trebuie să știe și cetățenii câți pozitivi sunt sau câți sunt la autoizolare”, a declarat marţi pentru ZIUA de CLUJ primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

De asemenea, Fati a mai vorbit și despre situația de la sfârșitul lunii iulie, atunci când o angajată a unui supermarket din comuna clujeană Apahida a fost depistată cu noul coronavirus.

„A fost și cazul de la supermarket, unde a fost mult tărăboi, că de ce nu îl inchidem și tot așa, dar primarul nu poate să-l închidă. Am comunicat și cu prefectul și el era în aceeași situație ca mine. DSP-ul este instituția care face ancheta epidemiologică și stabilește măsurile. Cei de acolo au spus că nu era cazul să se închidă supermarket-ul”, a mai adăugat Grigore Fati.

Comenteaza