Primarul condamnat penal, reales în Beliş, a fost demis prin ordinul prefectului

Primarul condamnat penal, reales în Beliş, a fost demis prin ordinul prefectului

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului din Beliș, Viorel Matiș, condamnat la închisoare cu suspendare.

”Am semnat azi, 26.11.2020, Ordinul privind constatarea incetarii de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Beliș, a domnului Matis Viorel, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a precizat că atribuțiile lui Matiș vor fi preluate de viceprimar și că în comună vor fi organizate din nou alegeri.

”Atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimar. Vor fi organizate alegeri, în funcție de ce va stabili Guvernul in acest sens, conform Codului Administrativ”, a mai spus Mircea Abrudean.

Viorel Matiș a candidat în septembrie la funcția de primar în Beliș și a fost reales cu toate că a fost condamnat definitiv la un an și patru luni închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce, în martie 2018, a fost prins în flagrant în timp în timp ce oferea bani unui jurnalist, pentru a nu mai publica articole critice la adresa sa.

La alegerile din toamnă, social-democratul a recâștigat Primăria cu 398 de voturi, învingându-l pe actorul Claudiu Bleonț, candidatul susținut de PNL, care a strâns 154 de voturi.

 

Comenteaza