Video Primarul Clujului, despre congresul PPE de la București: „Este o recunoaștere a locului și a rolului pe care îl are PNL în Europa”

Primarul Clujului, despre congresul PPE de la București: „Este o recunoaștere a locului și a rolului pe care îl are PNL în Europa”
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Congresul Partidului Popular European (PPE) din 6-7 martie adună în capitala României peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre importanța organizării unui astfel de eveniment de către țara noastră.

Partidul Popular European este un partid fondator al Europei și al UE de după război. Este partidul care a creat Europa așa cum este astăzi, bazată pe pace, securitate, pe libertate de mișcare și acces la prosperitate. PPE conduce astăzi Europa, fiind cea mai mare forță din Europa. Are președinția Comisiei Europene prin Ursula von der Leyen, are președinta Parlamentului European - Roberta Metsola, este partidul care are cei mai mulți șefi de state și guvern în Consiliul European. Este partidul care dă ora de conducere a Europei.

În România, cea mai importantă forță politică din PPE este PNL. Nu numai că PNL face parte din cea mai puternică familie a Europei, ci stă la masă cu decidenții Europei având un cuvânt important de spus în deciziile Europei. La acest Congres se vor lua decizii politice importante, legate de viitorul Europei. Faptul că acest Congres se ține la București este o recunoaștere a locului și a rolului pe care îl are PNL în Europa.

Este de reflectat pe viitor să ne gândim la forțele politice care contează și acasă, dar și afară. Acest Partid Popular European, care are echivalent PNL în România, în primul rând, este partidul investițiilor și al locurilor de muncă și, în egală măsură, partidul solidarității și coeziunii sociale. Pune accent pe producerea de prosperitate și să o distribuim la cei care au nevoie pentru ca și ei să poată trăi într-un nivel de calitate a vieții decent în Europa”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Boc: „Europa trebuie să aleagă între democrație și extremism”

„Mai este o discuție aici. Europa merge să aleagă între democrație și extremism. Pentru că extremismul este acela care pune în pericol viitorul Europei, viitorul păcii, siguranței în UE. O Europă dominată de extremism înseamnă începutul sfârșitului Uniunii Europene. Sfârșitul UE înseamnă începutul războiului pe acest continent și dezgroparea demonilor trecutului. Dacă vrem ca acei demoni ai trecutului să fie îngropați pentru totdeauna trebuie să avem grijă de democrația de pe continentul nostru. Avem exemple: am avut acum 30 de ani și ceva comunism adus de tancurile de la Est, avem acum război la graniță adus de către o putere care nu înțelege să trăiască în pace cu vecinii și într-un climat democratic. Din 2007 de când am intrat în UE, am văzut ce se întâmplă în România. 70 de miliarde de euro au intrat în această țară. Despre asta este vorba pe 9 iunie, când trebuie să cumpănim în ce direcție merge România și Europa”, a punctat primarul din Cluj-Napoca

Comenteaza