Primarul Clujului, despre cazul Cîțu: „Am fost președinte de partid și nu îmi plăcea asta”

Primarul Clujului, despre cazul Cîțu: „Am fost președinte de partid și nu îmi plăcea asta”

Tot mai multe voci din PNL îi cer demisia președintelui Florin Cîțu. Potrivit surselor politice, Cîţu s-a întâlnit joi seară cu prim-vicepreşedinţii partidului, cărora le-a transmis că nu intenţionează să plece de bunăvoie din fruntea liberalilor.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a fost un susținător puternic al lui Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban, a fost întrebat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre situația tensionată din conducerea PNL.

„Pot să spun doar un singur lucru: tot ce este legat de posibila criză politică din PNL, pentru că nu vreau să o definesc deocamdată ca și criză, ține în primul rând de discuția din partid. După ce vom discuta în partid, vom discuta și în afara lui. Așa mi se pare firesc.

Am fost președinte de partid și nu îmi plăcea atunci când, unii sau alții, în loc să spună ce au de spus în interiorul partidului, prima dată își exprimă punctele de vedere în altă parte. Așa cred că este firesc și corect. Tot ce am de spus pe acest subiect voi spune în interiorul partidului”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Cluj-Napoca.

În interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri legate de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului, dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Vineri va avea loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică. Cel mai probabil, va începe procedura pentru organizarea congresului extraordinar în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte al PNL. 

Comenteaza