Primarul Clujului: „Alianța PSD-PNL a fost ultima soluție înainte de anticipate” / Atac la adresa lui Orban: „Îi demonstrează incapacitatea politică”

Primarul Clujului: „Alianța PSD-PNL a fost ultima soluție înainte de anticipate” / Atac la adresa lui Orban: „Îi demonstrează incapacitatea politică”

Emil Boc, edilul municipiului Cluj-Napoca și unul dintre liderii PNL care au fost pentru o alianță cu PSD, susține că formarea noului Guvern alături de social-democrați a fost ultima soluție a liberalilor, în defavoarea alegerilor anticipate.

Primarul din Cluj-Napoca a mai afirmat că, în mod normal, ar fi trebuit să se refacă coaliția alături de USR și UDMR, dar acest lucru nu a mai fost posibil din mai multe motive, unul dintre ele având legătură și cu acțiunile lui Ludovic Orban de după pierderea șefiei PNL.

„Marele necaz este că am ajuns aici. Natural ar fi trebuit să avem o alianță de dreapta, cu USR și UDMR. Dar, atât s-au străduit oamenii ca să nu se facă treaba asta încât chiar se realizează. Mă uit pe de o parte că votarea de către USR a unui cabinet din care au făcut parte a lăsat rănic adânci și urme mari de neîncredere. Pe de altă parte, inexistența unei majorități în Parlament alături de USR, pentru că nu poți să stai la capriciile lui Ludovic Orban, care a demnonstrat încă o dată că nu știe să piardă.

Din nefericire, Ludovic Orban nu știe să piardă o competiție politică. Dacă a pierdut de ce nu stă în partid și își vede de treabă?! Tot spune că face partid nou, asta demonstrează incapacitatea unui om politic de ști să piardă câteodată. În politică, uneori este mai important să știi să pierzi decât să câștigi”, a declarat, la un post de radio local, Emil Boc.

Edilul Clujului a precizat că nimeni nu și-a dorit această alianță, dar ar putea să aducă și un lucru benefic pentru cetățeni.

„S-a ajuns la această situație pentru că nici o altă alternativă n-a funcționat. Este ultima soluție înainte de anticipate, altă soluție politică nu mai există. Nimeni nu și-a dorit acest lucru, dar până la urmă țara asta trebuie guvernată. PNL și PSD nu pot fi compatibile ideologic, dar pot pune pe masă niște proiecte care să salveze țara pentru moment, cu obiective precise de realizat. Poate singurul avantaj pe termen scurt al acestei posibile guvernări, pentru că nu s-au încheiat încă discuțiile, ar fi că poate am avea o perioadă cu mai puțină ură și mai multă solidaritate și coeziune”, a afirmat Boc.

Comenteaza