Prima reacție a lui Boc, după demiterea lui Voiculescu de la ministerul Sănătății: „Nu guvernăm pe la colțuri, ci guvernăm o țară”

Prima reacție a lui Boc, după demiterea lui Voiculescu de la ministerul Sănătății: „Nu guvernăm pe la colțuri, ci guvernăm o țară”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că USR trebuie să-și pregătească alt ministru, iar coaliția de guvernare să meargă mai departe.

Fostul premier a salutat decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu şi le-a sugerat celor din USR-PLUS să-şi pregătească un alt ministru al Sănătăţii explicând faptul că aceştia trebuie să dea dovadă de responsabilitate, nu să arate că „îşi iau mingea şi pleacă”.

„Când se erodează încrederea într-un ministru eşti obligat să faci un act de remaniere. Coaliţia trebuie să stea aşezată şi să meargă mai departe. USR trebuie să-şi pregătească alt ministru”, a declarat Emil Boc, referitor la situaţia din coaliţie, într-o intervenţie la Antena 3, potrivit adevarul.ro.

Primarul Clujului a mai afirmat că modul de gestionare a pandemiei este cel mai important test al celor din USR-PLUS, de până acum. „Nu guvernăm pe la colţuri, ci guvernăm o ţară. Nu ne luăm mingea şi plecăm. Avem o pandemie de gestionat (...) Din mers o persoană trebuie să preia conducerea la Sănătate. Trebuie asigurată infrastructura pentru vaccinare, avem lucrurile legate de ATI. USR are cel mai important test de până acum. E un partid sau e o adunare politică”, a adăugat Boc.

Copreședintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, a anunțat că, după această întâmplare, Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței pentru funcția de prim-ministru.

Comenteaza