Președintele USR Cluj a reacționat după ultimul scandal de la Florești / Ce spun consilierii locali

Președintele USR Cluj a reacționat după ultimul scandal de la Florești / Ce spun consilierii locali
| Foto: arhiva

Consilierii locali USR PLUS Florești au depus 15 amendamente la bugetul local al comunei pe anul 2022, dar au părăsit ședința când a fost vorba de a le soluționa.

Fostul subprefect Camelia Sălcudean, liderul USR PLUS Cluj, a afirmat, luni, că s-a făcut o confuzie între contestațiile pe care le fac cetățenii și amendamentele pe care le pot aduce consilierii locali la proiectul de buget.

„Am fost surprinsă să vad că grupul consilierilor locali ai PNL Florești i-au acuzat pe cei de la USR de sfidare pentru că au ieșit din ședință. Vreau să le transmit că aceștia fac confuzii legislative flagrante. Sfidarea este din partea consilierilor PNL Florești și a primăriei. Au sfidat cei aproape 40% din oamenii care i-au votat pe acești consilieri să-i reprezinte”, a declarat Sălcudean.

Consilierul local Dan Dehenes a ținut să precizeze că grupul consilierilor locali USR PLUS Florești n-a fugit de propriile amendamente: „Noi n-am fugit din ședință, vrem să le votăm, vrem să le dezbatem, însă nu vrem să o facem într-o ședință cu ușile închise. Amendamentele sunt date în interes public” a spus consilierul USR.

Primarul Floreștiului Bogdan Pivariu și grupul consilierilor PNL, din cea mai mare comună din țară, i-au acuzat pe cei de la USR de „sfidare” după ce au părăsit ședința de soluționare a contestațiilor de vinerea trecută.

Considerăm că maturitatea politică și asumarea administrativă lipsesc cu desăvârșire la grupul consilierilor locali ai USR PLUS Florești, marketingul politic fiind singura îndeletnicire pe care aceștia o justifică în activitatea pe care o desfășoară. Contestațiile depuse la Proiectul de Buget pentru anul 2022 au fost dezbătute și soluționate într-un final doar de către consilierii locali ai PNL Florești și UDMR Florești.

Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal Florești își exprimă regretul față de disprețul consilierilor locali ai USR PLUS Florești la adresa floreștenilor și considerăm că indiferent de grupul politic din care facem parte asumarea administrativă și dezvoltarea comunei Florești trebuie să fie prioritatea numărul 1 a aleșilor locali”, a transmis grupul consilierilor locali ai PNL Florești.

„N-au vrut să-și dezbată propriile amendamente. Au spus că de ce nu se face în ședința publică. Dar, până în ședința publică, trebuie să existe avizul comisiilor și trebuie să fie soluționate contestațiile. Au spus că vor să convoace o ședință de consiliu local care să aibă ca obiect dezbaterea acestor contestații. Consilierii PNL și UDMR au rămas în ședință și au soluționat contestațiile, iar lucrurile merg înainte. Nu poate sta o comunitate întreagă pentru că USR vrea să facă circ în public”, a declarat, vineri, pentru ZIUA de CLUJ, edilul din Florești.
Comenteaza