Președintele Ungariei, în vizită la Cotroceni. Se va întâlni cu Iohannis

Președintele Ungariei, în vizită la Cotroceni. Se va întâlni cu Iohannis
| Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis o va primi la Palatul Cotroceni pe Katalin Novák, preşedintele Ungariei, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta o face în România, la invitaţia şefului statului român.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, o va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Katalin Novák, preşedintele Ungariei, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta o face în România, la invitaţia şefului statului român, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Vizita va oferi prilejul unei discuţii aprofundate privind modalităţile de diversificare şi aprofundare ale dialogului bilateral, în continuarea întrevederii din 10 iunie 2022 a celor doi înalţi oficiali, în marja Summitului Formatului B9 de la Bucureşti. De asemenea, vizita are loc în contextul în care anul acesta se împlinesc 20 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI (Budapesta, 29 noiembrie 2002).

Preşedintele României va evidenţia, cu prilejul vizitei, deschiderea părţii române pentru consolidarea dialogului şi cooperării bilaterale cu Ungaria, stat vecin deosebit de important, în vederea promovării de proiecte de interes comun, în beneficiul celor două state şi al cetăţenilor lor, indiferent de etnie. Va fi reiterat interesul părţii române pentru o cooperare pragmatică şi orientată spre rezultate concrete, structurată pe baza principiilor şi valorilor incluse în documentele fundamentale ale cooperării bilaterale”, potrivit sursei citate.

Cei doi şefi de stat vor aborda, potrivit unui comunicat de presă, şi situaţia actuală din plan regional, european şi global, ca urmare a agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, urmând a fi analizate implicaţiile pe diverse planuri: securitar, umanitar, economic, al crizei alimentare şi altele.

„Nu în ultimul rând, vor fi abordate consecinţele în plan regional, în raport cu state partenere precum Republica Moldova. În ceea ce priveşte agenda europeană, preşedinţii României şi Ungariei vor discuta despre extinderea Uniunii Europene şi despre măsurile coordonate la nivelul Uniunii pentru a răspunde actualei crize din domeniul energiei”, se menţionează în finalul comunicatului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza