Președintele și premierul cer măsuri urgente, după incendiul de la Matei Balș. Cîțu: "Ieșiți din birou și faceţi-vă treaba!"

Președintele și premierul cer măsuri urgente, după incendiul de la Matei Balș. Cîțu: "Ieșiți din birou și faceţi-vă treaba!"
| Foto: EuropaFM.ro

Șeful statului i-a cerut ministrului Sănătăţii un proiect de reformă. Premierul a fost mai radical și i-a trimis acasă pe funcţionarii care nu-şi fac treaba.

La câteva ore după incendiul de la ″Institutul Matei Balș″⁣, preşedintele şi premierul au ieşit public să le ceară responsabililor din sănătate şi administraţie măsuri urgente.
Potrivit site-ului Stirileprotv.ro, preşedintele a mers la Institutul Matei Balş la ora prânzului. După o discuţie cu oficialii din sănătate, a cerut măsuri urgente.

Klaus Iohannis, președintele României: „Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete”

O oră mai târziu, şi premierul Florin Cîțu vorbea despre lecţiile neînvăţate după tragedia din noiembrie, de la Spitalul din Piatra-Neamţ.

Florin Cîțu, premierul României: „Se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, angajaților din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății le spun: ieșiți din birou și faceţi-vă treaba. Altfel, plecați cu toții acasă.”

Premierul a trimis corpul de control la Institutul Matei Balş, iar concluziile preliminare urmează să fie făcute publice după finalizarea anchetei.

Comenteaza