Preşedintele Iohannis va merge la congresul PNL. "Joacă" în "echipa" lui Florin Cîţu

Preşedintele Iohannis va merge la congresul PNL. "Joacă" în "echipa" lui Florin Cîţu
| Foto: Digi24

Şeful statului a anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. Acesta îl vrea pe Florin Cîţu la şefia partidului şi spune că premierul nu are motive să fie demis. 

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York. Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat, marţi, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS.

Iohannis nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri. "Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis", a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că actualul premier poate rămâne în funcție până la următoarele alegeri. Şeful statului a mai anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. El a precizat că actuala criză guvernamentală se va tranșa după congresele PNL și USR PLUS, transmite Agerpres.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.
 
El a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. "Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic", a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza