Președintele Institutului pentru minorități a fost informator al Securității! Actualmente este profesor la UBB

Președintele Institutului pentru minorități a fost informator al Securității! Actualmente este profesor la UBB
| Foto: iask.hu

Președintele Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, Istvan Horvath, a fost desconspirat de Colegiul CNSAS ca fost informator al Securității Comuniste.

Intr-un document remis de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Statului se arată clar că, în timp ce era elev la Liceul Industrial 4 din Miercurea Ciuc, HORVATH Istvan a fost recrutat pentru supravegherea informativă a colegilor din liceu, scrie cotidianul.ro.

Securitatea i-a atribuit numele conspirativ „Ștefan”. Totuși, Direcţia de Specialitate nu a identificat informaţii transmise Securităţii de către domnul HORVATH Istvan.

Cercetarea s-a făcut având în vedere calitatea domnului HORVATH Istvan de preşedinte al Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Nationale. Mai multe detalii AICI.

În anul 2011, Istvan Horvath a devenit prodecan la nou înființata Facultate de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai. A ocupat această funcție până în 2007, devenind în 2013 profesor universitar în cadrul aceleiași facultăți.

Din 2007 conduce Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, o instituție publică înființată în același an la Cluj.

Comenteaza