Premierul Orban: „Au votat 50.000 de români din străinătate până acum”

Premierul Orban: „Au votat 50.000 de români din străinătate până acum”
| Foto: psnews.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că, până în prezent, au votat circa 50.000 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

„Îi aşteptăm în continuare şi în cursul zilei de astăzi şi în cursul zilei de mâine să-şi exercite acest drept fundamental la vot. Nu există situaţii în care să fi fost reclamaţii, procesul de votare se derulează în condiţii bune", a declarat Orban, după o vizită la Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Premierul a mai afirmat, că toate secţiile de votare din diaspora pentru alegerile parlamentare s-au deschis şi sunt dotate corespunzător de Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv cu mijloacele de protecţie sanitară.

„Este vorba de 478 de secţii de votare. La ora 17,00, ora României, s-au deschis şi ultimele şapte secţii de votare pe coasta de vest a SUA. (...) Toate birourile electorale ale Secţiilor de votare sunt funcţionale, chiar există o prezenţă foarte importantă din partea reprezentanţilor partidelor, cele mai multe dintre ele funcţionează cu numărul maxim de reprezentanţi", a precizat Orban

În străinătate sunt deschise 478 de secţii de votare pentru alegerile parlamentare.

Comenteaza