Premierul Orban anunţă că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor şi stimulente pentru profesori: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli"

Premierul Orban anunţă că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor şi stimulente pentru profesori: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli"
| Foto: gov.ro

Ludovic Orban susţine că nu sunt posibile creşteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% şi pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre comisia de buget-finanţe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice, care au dat dovadă de raţionalitate şi de legătură cu realitatea economică, vom reuşi acest lucru”, a spus Orban.

Acesta a arătat că în toată lumea sunt ecouri negative ale acelei „faimoase comisie de buget – finanţe” şi că există un feed-back foarte îngrijorător în urma deciziei luate de PSD de majorare a pensiilor cu 40% şi de acordare de stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat premierul.

Orban a adăugat că PNL nu poate accepta ca PSD „să îşi bată joc de ţară şi să conducă România spre nicăieri”.

Comenteaza