Premierul Nicolae Ciucă, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu. Ce spune despre ruperea coaliției PSD-PNL

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu. Ce spune despre ruperea coaliției PSD-PNL

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj dur la adresa partenerilor de guvernare. Mesajul președintelui PNL vine chiar după ce liderul PSD - Marcel Ciolacu a avertizat că ruperea coaliției va provoca alegeri anticipate. Nicolae Ciucă transmite social-democraților că liberalii NU se bazează pe o alianță între cele două partide în viitor, implicit la alegerile din 2024.

Nicolae Ciucă, premier și președinte al PNL, îi răspunde președintelui PSD - Marcel Ciolacu, după ce acesta a lansat acuzații la adresa PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a reamintit social-democraților că guvernarea este pentru români, iar la alegerile următoare, PNL nu se bazează pe PSD. Nicolae Ciucă a transmis că e necesară coaliția actuală pentru stabilitatea guvernării într-o perioadă economică și internațională complicată.

Mesajul lui Nicolae CIucă vine după acuzațiile lansate de Marcel Ciolacu în urma discuțiilor în contradictoriu pe majorarea pensiilor.

„Ei nu pot da indicații PSD pe pensiile românilor. Le cer decență”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

„În prezent, Partidul Național Liberal are de înfruntat trei mari provocări:

Prima provocare ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine. PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României.
 
A doua mare provocare ține de felul în care vedem noi viitorul și soluțiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăși.
 
A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită”, a punctat Nicolae CIucă în mesajul transmis partenerilor de guvernare, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.
 
„La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior.

Prin prezența noastră la guvernare, prin acțiunile pe care le susținem, noi ne adresăm societății românești în ansamblu.

Vă invit să priviți cu optimism spre viitor. ”Prin noi înșine” este un crez mai valabil ca oricând!”, a mai avertizat ferm Nicolae Ciucă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza