Premierul îi întoarce "amabilitatea" lui Dragnea: "Să fie mai calm"

Premierul îi întoarce
Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri seara, că îi urează liderului PSD, Liviu Dragnea, ”să fie mai calm”, după ce a primit aceeaşi urare din partea acestuia, el afirmând că o discuţie de tip doctrinar în PSD este binevenită oricând.

"Eu am spus de la discursul de învestitură. Nu poţi să fii calm aici, calm în sensul de a nu-ţi păsa. Când vezi că lucrurile nu merg aşa cum ai dori şi cum s-ar putea, atunci te enervezi. Dar dacă e vorba despre o furie pozitivă, e în regulă. (Îi urez lui Liviu Dragnea - n.r.) să fie mai calm", a declarat Mihai Tudose la România TV.

Totodată, el a catalogat relaţia sa cu Liviu Dragnea ca fiind una "corectă, normală".

"Suntem un guvern politic. Este normal să avem acest tip de dialog şi colaborare cu liderii coaliţiei, cu atât mai mult cu cât sunt şi preşedinţii celor două Camere, locul unde anumite proiecte ale guvernului îşi găsesc transpunerea în legi sau de unde ne vin anumite legi pe care noi trebuie să le transpunem. În primul rând trebuie să fie o relaţie instituţională foarte bună între guvern şi coaliţia care îl susţine", a adăugat premierul.

Mihai Tudose a evitat să se poziţioneze în raport cu oportunitatea unui congres extraordinar al PSD.

"Deocamdată avem o mulţime de lucruri de făcut anul viitor la guvern.(..) Oricând o discuţie de tip doctrinar în partid este binevenită. Când va fi, cum va fi, când vom stabili că este necesar... vă vom anunţa", a spus Mihai Tudose.

El a mai spus că 2017 a fost un an foarte dificil, un an de cotitură pentru România, "cu contestatari ai actului de guvernare absolut ilogici".

Joi seara, Liviu Dragnea a apreciat activitatea guvernului Tudose ca fiind una bună, iar rezultatele Executivului, de asemenea, bune.

„Eu sunt mulţumit de activitatea premierului Tudose. E un tip care nu e foarte calm, sunt oameni care nu sunt foarte calmi. Pe de altă parte ritmul de muncă de la Guvern în ultimele luni a fost infernal", a spus Dragnea.

Întrebat despre remaniere, Dragnea a răspuns: „Eu personal, nici pe premier nu l-am auzit până acum, nu am niciun element care să-mi spună că trebuie remaniat ministrul X".

 

Comenteaza